Finalister i VM i skoputsning och skopatinering 2022

En japan, en singaporean och en norrman i skoputsningstävlingen, och en singaporean och två från Frankrike i patinatävlingen. Detta är finalisterna i VM-tävlingarna som äger rum under London Super Trunk Show den 7 maj. Se deras bidrag här.

 

Du kan läsa allt om London Super Trunk Show i den här artikeln, och jättebra om du kan besöka evenemangets Facebook-sida och låta oss veta om du kommer och hjälpa till att sprida info om eventet. Super trunken äger rum lördagen den 7 maj i hjärtat av London på den arenan Showcase.co på 12 Regent Street. Här samlar vi tio fantastiska utställare, Acme Shoemaker, Bridlen, Catella Shoemaker, CNES Shoemaker, Modum, Mori of Shoemakers, Norman Vilalta, Paolo Scafora, Septieme Largeur, Skolyx / TLB Mallorca och Zeb Shoes.  Huvudpartner för evenemanget är Saphir, partners är Cad & the Dandy och The Valet. VM i skotillverkning kommer att ha sin prisceremoni och tävlingsskorna kommer att visas upp. Plus sedan de två andra VM-tävlingarna som är ämnet här.

Kvalificeringsprocessen och även hur finalen kommer att gå till förklaras grundligt i den här artikeln, så här fokuserar vi på att visa upp finalisternas bidrag och kortfattat låta er veta vilka de är. Både världsmästerskapen i skoputsning och skopatina arrangeras i samarbete med Saphir, skoputsningsdeltagarna putsar och kan vinna en Loake-sko, patina tävlande målar och kan vinna en TLB Mallorca-sko. Vi hade nästan 40 bidrag till de två tävlingarna (tack till alla som skickade in bidrag!), bokstavligen från hela världen, både amatörer och många proffs. Det var ett utmanande arbete för juryn att välja ut finalisterna, i slutändan fick dessa flest jurypoäng och tog sig till London:

 

VM i skoputsning 2022 finalister

Ash Sam, shoe shining entry

Ash Sam, Singapore. Ash Sam jobbar på skoputsbaren Mason & Smith i Singapore och har gjort ett fantastiskt arbete på sitt bidrag. Ett par Yohei Fukuda-skor som är putsade till en enorm glans är verkligen en fröjd för ögat. Förmodligen är det uppenbart för de flesta varför dessa tog honom till finalen.

Ash Sam, shoe shining entry

Ash Sam, shoe shining entry

 

Naoki Ueda, shoe shine entry.

Naoki Ueda, Japan. Naoki Ueda kommer från skoputsbaren Penny Lane Shoeshine Boys, PLSB, i Osaka. Hans bidrag har en mycket snyggt bearbetad glans, med extrem mirro shine på tån och hälen och fina, mjuka övergångar mellan dessa områden. Det är helt klart en glans för en riktig kundsko, med mindre arbete på vampen där skorna kommer att veckas.

 

Christian Vingsand, shoe shine entry

Christian Vingsand, Norge. Här är ett bra exempel på hur en fantastisk glans kan förbättra utseendet på använda skor. Christian Vingsand driver en skoputstjänst i Trondheim, Norge, Dessa här har också en fin glans på sul- och klackkanterna vilket ytterligare förbättrar skornas utseende.

 

 

VM i skopatinering 2022 finalister

Sony Mai, patina entry

Sony Mai, Frankrike. Sony Mai, som kommer från Vietnam men bor i Paris, har arbetat i fem år på Maison Corthay som patinaspecialist. Patineringen på hans bidrag är relativt nedtonad, även om den är av klart hög klass, med ett bra sätt att framhäva den mejslade tån, med hur patinan är gjord på tåkappan.

 

John Chung, shoe patina entry.

John Chung, Singapore. Det här är lite speciellt, på två sätt, det faktum att vinnaren av VM i skoputsning 2018, John Chung, är tillbaka i patineringsävlingen, medan hans kollega på Mason & Smith, Ash, tog sig till putsfinalen i år. Patinan på hans bidrag har ett enormt djup och en naturlig, jordnära känsla, ett par skor som man verkligen kan fascineras av.

 

Toan Junie, patina entry.

Toan Junie, Frankrike. I det här fallet måste man försöka se bortom den otroligt konstnärliga skon och fokusera på själva patineringen, som verkligen är mycket snyggt utförd och som förstärker formerna på den här galna pjäsen. Toan Junie har arbetat som patinamålare för ett par olika företag i Frankrike i några år nu.