Patrick Frei bespoke bridge oxford navy

Ett avsnitt med 2018 års världsmästare i skotillverkning, Patrick Frei, vars otroligt välgjorda skor är omedelbart igenkännbara och har en personlig karaktär. Hör honom prata om hur man går tillväga för att hitta en egen identitet som bespokeskomakare eller skodesigner, och massor av annat, som hur han ser bespokeskomakeri som ”The King of all Crafts” och hur alla som gör något för första gången bör titta tillbaka för att se hur saker och ting har gjorts tidigare, för att bara nämna ett par exempel.

 

I avsnitt 20 av podcasten får du träffa den mycket karismatiska bespokeskomakaren Patrick Frei från Tyskland. Han gjorde sig ett namn för en bredare massa när han vann VM i skotillverkning 2018 och ses av många som en av de bästa bespokeskomakarna som finns idag. Han arbetar från sin verkstad i Freiburg i sydvästra Tyskland tillsammans med sin skomakarpartner Kazuya Kimura. För de av er som har sett skor tillverkade av Patrick Freis workshop vet ni att de har en tydlig personlig karaktär, en originalitet och identitet som man inte kan hitta någon annanstans.

Patrick Frei, världsmästare i skomakeri 2018

Patrick Frei.

Hur man uppnår detta är ett av huvudämnena i vårt samtal, men vi pratar också om hans ganska speciella väg in i bespokeskomsfären i princip genom att jonglera på gatorna i Sydamerika, om hans intressanta inställning till lästtillverkning, om balansen mellan tradition och lekfullhet, om hans besatthet av små detaljer, och mycket mer.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar. Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast. Uppskattar du podden får du mer än gärna betygsätta den i din podcastspelare.

För mer om Patrick Frei, till exempel de första delarna efter min skräddarsydda beställning från honom, se här.