Idag är det världspremiär för Shoegazing Podcast, den första podcasten i världen om klassiska kvalitetsskor. I första avsnittet intervjuas Patrik Löf från Skoaktiebolaget, vi pratar om de senaste men förhoppningsvis inte sista gyllene åren för klassiska skor, om utmaningarna med garverier som börjat dölja defekter på hudar, om målsättningen med deras egna märke Löf & Tung, med mera.

 

Det finns en hel del olika skopodcasts, där de flesta fokuserar på sneakers eller liknande. Avsaknaden av en podd om randsydda kvalitetsskor och min bakgrund som radiojournalist gjorde det omöjligt att motstå att lansera Shoegazing Podcast. I den här podcastserien, som är på engelska, kommer jag göra fördjupande intervjuer med skofolk från hela världen, där varje avsnitt fokuserar på ett specifikt ämne relaterat till intervjupersonen. I det här första avsnittet satte jag mig med Patrik Löf, grundare och ägare av Stockholmsbutiken Skoaktiebolaget, för att prata om resan som de gått igenom och om dåtid, nutid och framtid för multi-brand-herrskobutiker.

Patrik Löf, en av två grundare bakom Skoaktiebolaget. Bild: Skoaktiebolaget

Shoegazing Podcast är sedan tillbaka efter sommaren, med oregelbundet publicerade avsnitt där jag intervjuar folk från Japan, England, Frankrike, Spanien, Tyskland och så vidare. Följ podden på den poddtjänst du själv föredrar, Spotify, Apple iTunes Podcasts, Soundcloud, Soundtrap, Acast, Pocket Casts, etc (om du saknar den på den poddtjänst du använder, säg till så ser jag om kan lägga till den där. Direktlänk till RSS-feeden här), eller så klart här på bloggen. Första avsnittet nedan (alla kan lyssna här, och det fungerar även när skärmen på mobilen är släckt).