Som alltid är det säsongsreor nu till sommaren, och som alltid tipsar Shoegazing om ett antal olika godbitar i reaväg, där man kan fynda klassiska kvalitetsskor.

 

Sons of Henrey

Belgiska märket Sons of Henrey, med spansktillverkade Goodyear-randsydda skor, har dels ett antal modeller på ordentlig rea nedsatta med nästan 50%, men dels kan du också få 20% rabatt på hela utbudet med rabattkoden 20PERCENT.

 

Cheaney

Brittiska Cheaney (översta bilden) har hundratals modeller nedsatta med mellan 20-40% i sin egen nätbutik. Det finns skor från märkets alla linjer, och värt notera också är att de har en del i andra vidder än standardvidden.

 

Carmina

Carmina behöver knappast någon närmre presentation, det mycket populära spanska märket. Deras priser har stigit en del på senare år, vilket kanske gör rea extra intressant. Här har man 25% rabatt på ett urval av modeller, både på herr- och damsidan.

 

A Fine Pair of Shoes

A Fine Pair of Shoes har ofta ordentliga reor, så även denna gång. Framför allt många modeller från Carlos Santos är nedsatta, men även från bland andra Sanders, NPS, Berwick och deras egna private label-skor som görs av nämnda Santos.

 

Loake

Svenska delen av Loake rensar ut en del i förråden och har rea både i butiken på Humlegårdsgata och online. 20-30% rabatt på en hel del 1880-modeller.

 

New & Lingwood

En reafavorit, brittiska butiken New & Lingwood som alltid har prisvärda private label-skor, och som då så klart blir extra prisvärda när de är nedsatta. Just nu är en hel del rabatterade med kring 30%, bland annat några loafers i cordovan.

 

Henrich Dinkelacker

Tyska Heinrich Dinkelacker, med handrandsydda skor tillverkade i Ungern, har en rätt diger rea just nu med både deras klassiska grövre skor och annat, som går att plocka hem 30-40% under ordinarie pris.

 

Robinson’s Shoes

Ute på Irland hittar man Robinson’s Shoes, som har massa med skor på rea, främst från Barker. Mycket tveksamma modeller, men tar man sig tid letar igenom så hittar man många godbitar med 20-40% rabatt, exempelvis jumper boot-kängan Barker Lambourn, som brukar kallas en fattigmans C&J Coniston.

 

Som alltid, ovan bara ett urval, fler bra reor får ni gärna tipsa om i kommentarsfältet nedan.