Svenska nätbutiken The Sabot lanserar nu sitt nya, egna märke Amblier, med spansktillverkade Goodyear-randsydda skor i mellanprisklassen, där fokus ligger på riktigt klassiska modeller.

 

The Sabot drog igång sin verksamhet för ett par år sedan, då främst med en linje under egna butiksnamnet som gjordes av italienske Antonio Meccariello, en del modeller från Meccariellos lite finare Argentum-linje, Andrés Sendra och Yohei Fukudas RTW. Man har sedan dess också tagit in japanska Joe Works, dels med ett par modeller i lager men främst ett pre-order-utbud. Nu ser det ut som man slutar helt med The Sabot-skorna, Meccariello och Andrés Sendra, då de plockats bort från sajten, i samband med att man lanserar sitt andra egna märke Amblier.

Klassisk svart plain cap toe oxford på fin läst med rund tå.

Klassisk svart plain cap toe oxford på fin läst med rund tå.

För Amblier har man åtminstone en helt egen utvecklad läst som man gjort i samarbete med brittiska Springline, och skorna tillverkas i spanska skoregionen Almansa. Det handlar om Goodyear-randsydda skor med ritsnedlagda sulor och svagt välvd midja. Startutbudet består av ett antal klassiska modeller i ett par olika läderval, penny loafer på klassisk rund läst, full brogue oxford med svagt fyrkantig tå, och plain cap toe oxford på egenutvecklade lästen med rund tå. Priset ligger på 3 650 kronor för oxfordsen, 3 450 SEK för loafersen, trevligt nog ingår lästade skoblock. Skorna kommer kunna testas i Göteborg, samt på kommande trunk shows.

Full brogue i mörkbrun mocka, som har en tunn så kallad citygummisula.

Full brogue i mörkbrun mocka, som har en tunn så kallad citygummisula.

Svart penny loafer. Bilder: The Sabot

Svart penny loafer. Bilder: The Sabot