Bra bilder när jag får nya skor från några av topptillverkarna brukar vara uppskattat, så här kommer en drös på ett nytt fantastiskt par från japanska Hiro Yanagimachi. Också tips om en guide till lädersulor vs gummisulor som jag skrivit för Care of Carl.

 

Det här är mitt tredje par från Hiro Yanagimachi, där vi gjorde om lästerna lite. Här kör jag en sorts Made to Measure/Semi bespoke där standardläster modifieras. Tidigare har jag haft UK10,5 som basläst, vilka varit lite långa, så nu gjorde Hiro om det och tog UK10 som bas och la på mer på vidden och andra modifieringar, vilket blivit riktigt bra. Modellen är en trevlig quarter brogue derby med vingbalmoral. Då jag var ute efter ett par riktigt fina skor att ha i sämre väder är de gjorda i ett speciellt, aningen oljigt läder med ganska grov yta, som trots det går putsa bra glans på, samt med enkel Vibram-gummisula. Med tanke på gummisulan är avlappen sydd med maskin (är mycket komplicerat sy för hand i gummisulor), men handrandsydda som alla Hiros skor. Kommer använda dessa mycket!

Superfin derbymodell.

Hiro Yanagimachis internationella läst som här blivit lite bredare för passa mina fötter.

Lädret är rätt speciellt, med aningen oljig karaktär och grov yta. Ska tåla väta utmärkt.

Lädret är rätt speciellt, med aningen oljig karaktär och grov yta. Ska tåla väta utmärkt.

Notera hur balmoralsömmen är ”inverterad”, där brogueingen ligger längs nederdelen istället för övre siddel. Ger lite annorlunda känsla.

Ovanligt tajt skurna klackar för att vara gummisulade skor.

Maskinsydd avlappssöm...

Maskinsydd avlappssöm…

...då skorna är utrustade med gummisula. Vibrams variant av Dainite-sula. Hiro erbjuder båda, valde Vibrams då tjockleken går väl ut med en enkelsulad.

…då skorna är utrustade med gummisula. Vibrams variant av Dainite-sula. Hiro erbjuder båda, valde Vibrams då tjockleken går väl ut med en enkelsulad.

 

 


 

 

Skriver med jämna mellanrum artiklar för Care of Carls onlinetidning Carl Magazine. Senaste alstret där är en djupdykning i ämnet lädersulor vs gummisulor, läs artikeln här.