Vi lever i ett kändisvurmande samhälle, vilket så klart också märks i skobranschen. Olika tillverkare skyltar mer än gärna med vilka kända personer som är kunder hos dem. Hos brittiska Cleverley hänger olika kändisars läster strategiskt längst ut i lästrummet, däribland dessa ovan som tillhör amerikanska skådespelaren Tom Hanks. Lite kort om detta ämne, och också påminnelse om att idag är sista dag skicka in bidrag till SM i skoputsning och anmäla sig till middagen på super trunken i Stockholm 2 september.

 

Just Cleverley är väl det märke som tagit kändisvurmandet längst bland tillverkare av klassiska skor. Deras hemsida lyfter fram olika citat som kända skådespelare och fotbollsspelare sagt om deras skor, och de lägger gärna upp bilder på Instagram när Hollywood-kändisar bär deras skor på röda mattan. Sonen i ägarduon, George Glasgow Jr, har flyttat till just Hollywood. Men det är inte bara Cleverley som skyltar med kända kunder, hos exempelvis Foster & Son står Bing Crosbys och Paul Newmans läster på display precis innanför dörren till showroomet, och John Lobb Ltd berättar mer än gärna att de är hovleverantör till brittiska kungahuset och om alla kända kunder de haft genom åren.

 

 


 

 

Idag avslutas kvalificeringen till finalen av SM i skoputsning, som hålls i samband med Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm lördag 2 september. Har du funderat på att skicka in en bild för att försöka kvalificera dig är det med andra ord dags nu. Mer om tävlingen här. Vill du vara med på middagen på kvällen efter eventet, där såväl de internationella utställarna, skobranschfolk från Sverige och besökare samlas, är idag sista dagen att anmäla dig dit. Mer information längre ner i inbjudan.