Vi är mycket stolta över att bjuda in till den första upplagan av London Super Trunk Show, organiserad av Shoegazing och The Shoe Snob. Mitt i London lördag 13 maj samlar vi inte mindre än 11 ​​märken från hela världen, tre intressanta partners, det blir första världsmästerskapen i skoputsning någonsin, en paneldiskussion med folk från den brittiska skoindustrin, med mera.

 

Plats: The Music Room, 26 South Molton Lane, Mayfair, London

Datum: lördag 13 maj 2017

Hela schemat för dagen:

10.00-11.00 Trunk show VIP-öppning (150 förregistrerade besökare, FULLT)

11.00-20.00 Trunk show öppen för allmänheten, GRATIS OCH INGEN ANMÄLAN BEHÖVS. Med Barbanera, Carlos Santos/Skoaktiebolaget, Caulaincourt, Hiro Yanagimachi, J. FitzPatrick Footwear, Norman Vilalta, Ramon Cuberta, Stefano Bemer, The Sabot, Vass och Yanko/Skolyx.. Också bord med huvudpartnern Saphir (skovård) och eventets partners Fred & Matt (galoscher) och Carl Friedrik (läderväskor och accessoarer).

15.00-15.30 VM i skoputsning i samarbete med Saphir, 1:a pris skor från Loake

18.00-18.40 Paneldiskussion om framtiden för marknaden för klassiska skor. Med Tony Gaziano, grundare Gaziano & Girling, Chris Than, Store Manager Crockett & Jones 69 Jermyn Street, Sarah Nelson, delägare A Fine Pair of Shoes. Moderator Simon Crompton av från Permanent Style.

20.00 Evenemanget stänger

 

Facebook-sidan för eventet där du får de senaste uppdateringarna kan hittas här.

 

Från förra årets super trunk i Stockholm.

Från förra årets super trunk i Stockholm. Nu tar vi eventet till London.

London Super Trunk Show kommer att hållas i en 1 150 kvadratmeter stor lokal i hjärtat av Mayfair, i en eventlokal som heter The Music Room. Adressen är 26 South Molton Lane, ett stenkast bort från Bond Street tunnelbanestation och Regent Street. Här i ett stort rum på andra våningen samlar vi några av de mest intressanta kvalitetsskotillverkarna i världen, där samtliga inte säljs i England. Jag organiserar eventet ihop med Justin FitzPatrick som driver bloggen The Shoe Snob. De flesta av er känner säkerligen till förlagan till det här eventet, Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm (som förövrigt återkommer som vanligt i september), som varit en stor framgång de tre år det hållits med över 900 besökare de senaste omgångarna. London Super Trunk Show kommer att vara dubbelt så stort och förhoppningsvis locka ännu fler besökare som kommer för att se, prova, köpa och beställa skor, träffa andra skonördar, se intressanta scenhändelser och ha det trevligt i allmänhet. Det kommer att vara öppet för alla mellan kl. 11.00-20.00, men vi kommer också att ha en VIP-öppning, och  de 150 första att skicka ett e-mail och registrera sig (FULLT).

Lokalen där eventet hålls, bild tagen under en annan tillställning. Bild: Karen Hatch Photography

Lokalen där eventet hålls, bild tagen under en annan tillställning. Bild: Karen Hatch Photography

Här är en kort sammanfattning av alla utställare (mer information om dem alla i inbjudan på den engelska versionen av Shoegazing). Barbanera är baserade i Toscana, Italien, och göra ganska speciella, djärvt utformade Goodyear-randsydda skor som kostar ca 4 700 SEK (£430/€500). Carlos Santos från Portugal producerar prisvärda Goodyear-randsydda skor som kostar 2 900 kronor (£260/€300), de samarbetar med sin återförsäljare Skoaktiebolaget vid evenemanget. Det franska märket Caulaincourt gör nätta, eleganta skor ofta med handmålad patinering, kostar mellan 3 700-4 800 kronor (£350-430/€400-500). Hiro Yanagimachi är en av Japans mest kända bespokeskomakare med en fantastisk känsla för detaljer, deras handrandsydda MTO börjar på 14 500 SEK (£1 300/€1 500), och de erbjuder även MTM/semi bespoke. J. FitzPatrick Footwear är märket startat av en av eventets värdar Justin ”The Shoe Snob” Fitzpatrick, en blandning mellan vågade och klassiska modeller prissatta runt 3 600 kronor (£330/€380).

Boots från Barbanera.

Boots från Barbanera.

Carlos Santos full brogue.

Carlos Santos full brogue.

Franska märket Cauliancourt.

Franska märket Cauliancourt.

Skor från Hiro Yanagimachi uppradade.

Skor från Hiro Yanagimachi uppradade.

Punched wholecut från J. FitzPatrick.

Punched wholecut från J. FitzPatrick.

Barcelona-baserade Norman Vilalta har på kort tid gjort sig ett namn på marknaden för klassiska skor, han började som en bespokeskomakare men har nu också en progressiv kollektion med RTW skor som kostar runt 7 800 kronor (£700/€820). Från samma stad kommer Ramon Cuberta, som också började som bespokekomakare känd för elegant billig bespoke, nu även med ett litet RTW-sortiment som kostar ca 4 200 SEK (£390/€450). Stefano Bemer i Florens, Italien, gör en premium handrandsydd RTW som ligger på 10 000 kronor (£1 000/€1 150) och erbjuder två versioner av bespoke. Ungerska Vass är världsberömt för sina handrandsydda RTW skor, som ofta anses vara bland de mest prisvärda i branschen, de börjar på 4 200 kronor (£390/€450. Spanska Yanko erbjuder ett utmärkt utbud av klassiska Goodyear-randsydda modeller där du får mycket valuta för pengarna, priset ligger på 2 600 kronor (£240/€280), de kommer med sin återförsäljare Skolyx. Dessutom kommer en helt ny skobutik som öppnas senare under våren att vara med under eventet, vi lovar att det finns några riktigt intressanta saker som de kommer erbjuda, mer information om detta snart.
Alla märken kommer att ta med sig en hel del skor för att visa upp och låta besökare prova, och alla kommer att ta beställningar plus att många av dem kommer att sälja skor direkt vid evenemanget. För de som erbjuder bespoke i olika former kan du boka tid i förväg, eller bestämma dig på plats och lösa måttagning och beställning där.

Norman Vilalta chelsea/chukka.

Norman Vilalta chelsea/chukka.

Ramon Cuberta RTW derby.

Ramon Cuberta RTW derby.

RTW from Stefano Bemer.

RTW från Stefano Bemer.

Full brogues från Vass i slätpressat och grain-läder.

Full brogues från Vass i slätpressat och grain-läder.

Yanko chukka.

Yanko chukka.

Vi har tre partners som gör detta event möjligt, och de kommer alla ställa ut de också. Huvudpartner är det berömda skovårdsmärket Saphir, vars premiumsortiment Medaille d’Or av många ses som världens bästa skovårdsprodukter. Partners är svenska företaget Fred & Matt som har utvecklat en ny modern typ av galosch som blir allt populärare bland skointresserade och Carl Friedrik som gör minimalistiska, eleganta läderväskor och accessoarer som tillverkas i Italien av finaste läder.

Skokräm från Saphirs berömda Medaille d'Or-serie. Bild: Björkmans skomakeri

Skokräm från Saphirs berömda Medaille d’Or-serie. Bild: Björkmans skomakeri

Fred & Matts galoscher, här med färgglada detaljer.

Fred & Matts galoscher, här med färgglada detaljer.

Portfölj från Oppermann London.

Portfölj från Oppermann London.

Bortsett från utställningarna har vi också en liten scendel där några riktigt intressanta saker kommer att hända. På eftermiddagen kl 15.00 hålls för första gången någonsin VM i skoputsning i samarbete med Saphir, där vinnaren får ett par skor från Loake. Tre finalister som har tagit sig hit genom kvalificeringar de närmaste månaderna (mer info i inlägget på engelska Shoegazing, och i kommande blogginlägg där) får en Loake 1880 Aldwych i tan, en burk Saphir Medaille d’Or Pate de Lux, vatten, borste och putsduk och har 20 minuter på sig att polera skon så vacker som möjligt.
På kvällen kl 18.00 blir det en paneldiskussion om framtiden för marknaden för klassiska skor. Simon Crompton som driver stilsajten Permanent Style modererar diskussionen. Panelen kommer att bestå av Tony Gaziano, grundare och ägare av det berömda premium RTW och bespokeskomärket Gaziano & Girling, Chris Tan, butikschef för Crockett & Jones ena Jermyn Street-butik som fått en allt viktigare roll i företagets retail-verksamhet de senaste åren, och Sarah Nelson, delägare av den mycket framgångsrika brittiska nätbutiken A Fine Pair of Shoes.

Från SM i skoputsning 2015. Bild: Milad Abedi

Från SM i skoputsning 2015. Bild: Milad Abedi

Evenemanget är öppet för alla och är helt gratis. Vi har en VIP-öppning på morgonen mellan 10.00-11.00 med 150 förregistrerade besökare (FULLT). Målet är att få lite spridning av besökare, så det är inte helt packat vid 11 när det öppnas för alla.

Följ eventets Facebook-sida här där du får alla de senaste uppdateringarna, låt oss veta att du planerar att komma och sprid gärna vidare. Eftersom detta är första gången evenemanget hålls, och inget riktigt liknande har gjorts i London innan, är det svårt att säga hur resultatet kommer att bli, men vi hoppas på en mycket lyckad dag och att alla som kommer att får en givande upplevelse, och har en förståelse för alla eventuella väntetider att prova skor och ta emot service som kan förekomma. Eftersom det är ett sällsynt tillfälle att få möjlighet att se, prova, köpa och beställa skor från så många varumärken samtidigt, och särskilt eftersom många av dem är ganska otillgängliga annars, hoppas vi att inte bara att folk från runt om i England kommer till London denna dag utan också folk från andra håll i Europa som reser in för detta tillfälle. Ta chansen att ha en weekend här toppad med London Super Trunk Show.

Hoppas att träffa en del av er i London den 13 maj!

(Fullständig inbjudan till eventet med mer information om alla märken och så vidare finns på den engelska versionen av Shoegazing.)

Många kom till Stockholm senast, vi hoppas på ännu fler nu i London.

Många kom till Stockholm senast, vi hoppas på ännu fler nu i London.