Bloggen är nu återställd och fungerande igen, och fortsätter härmed som vanligt med en titt på några intressanta säsongsreor. Mycket brittiskt blir det på realistan denna gång.

 

Mr Porter
-

 

Online-jätten Mr. Porter har en hel del intressanta skor med på rean nu i vinter. Utvalda modeller från märken som Edward Green, Viberg, Tricker’s, Heschung, George Cleverley, Church’s med flera är nedsatta med mellan 30-40%. Klart begränsat med storlekar dock, så man behöver ha lite tur.

 

Cheaney
-

 

De tillverkare som har egna fabriker och kör online-reor kan ofta ha ganska schyssta rabatter, vilket är fallet med Cheaney där det är -30% på en hel del modeller. Bland annat flera varianter av svarta plain cap toe oxfords, vilket kan vara en idé att slå till på när det är nedsatt pris då det för många kanske inte är den sko man använder mest och vill lägga mest kosing på, samtidigt som det är en bra modell att ha för alla. De har också många damskor på rea.

 

Grenson
-

 

En annan britt med rea just nu är Grenson, som har ända upp till 70% rabatt på utvalda modeller både, både herr och dam. Inte minst den som gillar lite grövre och mer casual modeller kan hitta något trevligt här.

 

Tricker’s
-

 

Här skulle man nästan kunna köra en copy/paste på föregående. Dock är reasatsen ho Tricker’s lite lägre, -40%, men utbudet är bra och bland annat riktigt trevliga brogue derby boots i flera olika färger finns nu till bra pris.

 

Antonio Meccariello
-

 

Italienaren Antonio Meccariello, som lanserade sin nätbutik förra året, erbjuder dels 10% rabatt på hela utbudet just nu med koden 133, men har också flertalet modeller i en Outlet-sektion med lite nedsatta priser på olika samples och annat. Framför allt för den med storlek UK8,5 (eller kanske snarare UK8, då de flesta av Antonios läster är aningen små i storleken) finns en hel del.

 

Herring Shoes
-

 

Som vanligt en stabil rea hos brittiska nätbutiken Herring Shoes. Framför allt är det modeller i deras stora utbud av egna Private Label-skor i olika prisklasser, som görs av bland andra Barker, Loake, Cheaney och Alfred Sargent. Det är mellan 30-50% rabatt, och man har också med en del subs vilket gör utbudet extra stort.

 

Pediwear
-

 

Herrings största konkurrent Pediwear har även de som brukligt en relativt stor säsongsrea, även om det är lite lägre nivå på sänkningarna generellt. I gengälld finns en hel del attraktiva märken och modeller med, som flera modeller från Alfred Sargent och Carmina, som i många fall också finns kvar i många storlekar.

 

Shipton & Heneage
-

 

Brittiska skobutiken Shipton & Heneage kör en lite annorlunda rea i år, då man erbjuder 10% på hela sortimentet. Redan skapligt prisvärda skor ytterligare lite mer prisvärda med andra ord. Shiptons skor görs av bland andra Crockett & Jones och Cheaney. De har också en vanlig rea-avdelning med större nedsättningar, mellan 20-30%.

 

New & Lingwood
-

 

Jermyn Street-baserade New & Lingwood har haft det lite svajjigt på skofronten de senaste åren, där de provat sig runt lite mellan olika leverantörer i Northampton och också ett tag sålde Stefano Bemers RTW bland annat. Nu har man rensat upp och renodlat och kör på en lite finare linje och en lite billigare som båda sannolikt är gjorda av Cheaney. En del av dessa finns nu på rea och är nedsatta med cirka 30%.

 

Fler tips på bra reor får ni gärna lämna i kommentarsfältet nedan.