Ett inlägg med ett par nyheter kring Shoegazing Super Trunk Show som går av stapeln den 12 september, plus påminnelse om att det på söndag är sista dagen att anmäla sig till mingel och/eller middag. Nyheterna handlar bland annat om att brittiska bespokeskomakaren Tony Slinger kommer vara med Skomakeri Framåt och Janne Melkersson och göra bespokeskor live.

 

I det här inlägget kan man läsa mer om Shoegazing Super Trunk Show 2015. Det hålls i år alltså lördag 12 september på Scandic Sergel Plaza i Stockholm, och inbjudna tillverkare är Meermin,Carlos Santos, Vass, Riccardo Bestetti och Maftei. Dessutom deltar Gaziano & Girling bespoke som visar upp sina skor, Italigente säljer for Shoegazing-skon och visar upp sitt övriga utbud, och så blir det ett scenprogram med patineringsskola med Pelle Björkman från Björkmans Skomakeri, SM i skoputsning och paneldiskussion om hur vi ska få ännu fler att köpa kvalitetsskor. Eventet anordnas i samarbete med skovårds- och skotillbehörsgrossisten Brunngård, herrekiperingen Spiga 3, och väsk- och accessoarmärket Oppermann London.

 

Tony Slinger i sin verkstad utanför Leeds. Skorna på bilden ovan är hans verk. Bilder: Yorkpress

Tony Slinger i sin verkstad utanför Leeds. Skorna på bilden ovan är hans verk. Bilder: Yorkpress

 

Tony Slinger är en brittisk bespokeskomakare som huserar utanför Leeds. Han har bland annat jobbat för firman HW Poole och är en av få fortfarande verksamma skomakare som sytt engelska hovets kavalleristövlar. Det är de klassiska svarta knähöga bootsen med en karaktäristisk ”vinge” längst upp, som tillverkas med mycket strikta kvalitetskrav och inspektioner. Sedan 2009 driver han dock egna firman Tony Slinger Footwear Ltd. som gör både klassiska bespokeskor och ortopediska skor. Han har dessutom nyligen tagit fram en liten MTO-kollektion för återlanserade amerikanska Nettleton, som eventuellt kommer gå att beställa via Skomakeri Framåt i höst. Under super trunken kommer Tony Slinger alltså främst vara med och visa live hur man gör skor för hand, och svara på frågor från er besökare om detta.

 

Så här ser de klassiska stövlarna som brittiska drottningens kavalleri använder. Bild: NBC

Så här ser de klassiska stövlarna som brittiska drottningens kavalleri använder. Bild: NBC

 

Skomakeri Framåt som också är med och gör skor under eventet kommer i år dessutom ha ett närmre samarbete med huvudsponsorn Brunngård kring försäljning av skovårdsprodukter. En stor del av Brunngårds sortiment av skovård från exempelvis Springyard, Collonil och Bama kommer finnas till försäljning, och också specialerbjudanden för eventets besökare, bland annat några schyssta skovårdsset.

 

Skovårdsset från Collonil kommer finnas till försäljning under super trunken.

Skovårdsprodukter bland annat från erkända tyska Collonil kommer finnas till försäljning under super trunken.

 

På söndag är det som sagt alltså sista dagen att anmäla sig till minglet och/eller middagen vid eventet (övrig tid från klockan 11 är alltså öppen för allmänheten utan anmälan eller nåt). Mellan 16.45 och 18.00 under eventet är det mingel, och då hålls också paneldiskussionen om hur vi ska få fler att köpa kvalitetsskor kommer att hållas. I den deltar Mikael Peterson från grossisten Hammargruppen, som säljer bland annat Crockett & Jones och Cheaney i Sverige, Kia Holmberg från Rizzo/NK Skor som representerar den bredare skodelen, Dennis Boström från Södermalms Sko & Nyckelservice som bland annat är stora på kvalitativa workwear-kängor, och Magnus Ericson, grundare av Italigente och VD på dess nuvarande ägare Kavat. Då vi kommer bjuda på lite bubbel under minglet behöver vi veta hur många som tänker sig vara med där, skicka därför ett mail till shoegazingblog@gmail.com och meddela detta. Det kommer också finnas möjlighet köpa annan dryck i baren som är öppen från kl 14.

När trunk showen är slut vid klockan 18 blir det en paus på två timmar, där man antingen kan ta sig hem/till hotellrummet och pausa och fixa till sig, eller gå till hotellbaren och hänga, innan vi bjuder in till middag i ett separat rum på Scandic Sergel Plaza klockan 20.00. Det blir en trerättersmeny som ser ut som följer:
Förrätt – Sikromstoast på surdegsbröd med tillbehör
Varmrätt – Dijonfylld lövbiff med rödvinssås och råstekt potatis
Efterrätt – Chokladterrin med skogsbär
Middagen kostar 395 kronor och man anmäler deltagande till shoegazingblog ( a t ) gmail.com. Behöver man någon form av specialkost skriver man det i anmälan, så fixar vi det. Man måste också betala i förskott (för att inte vi ska riskera att stå där med beställda middagar där folk inte dyker upp, som vi sedan får bekosta) till bankgiro: 456-0124, eller Swish-betalning till: 0707176133, senast nu på söndag 9 augusti. Skriv ditt fullständiga namn i betalningen, betalar man för flera så skriver man allas namn. Om man skulle få sent förhinder lär det finnas en väntelista på folk som kommit på för sent att de vill vara med, så då kan man maila mig så kan man förhoppningsvis flytta över den middagsbokningen till en annan. Middagen förra året var väldigt trevlig där man kunde fortsätta prata skor, stil och annat med representanter från de olika tillverkarna och branschfolket, oss arrangörer, och så klart andra besökare. I år finns ännu bättre förutsättningar då vi får en egen lokal och inte kommer sitta lika utspritt som det blev förra året. Ni som anmält er till middagen men inte betalt än, glöm inte bort detta.

Här finns eventet på Facebook.