Fredag 21 mars kommer brittiska Loake att hålla ett event på NK i Stockholm, som pågår mellan klockan 12-18. På plats från Loake kommer en ordentlig uppställning av folk att vara: svenske agenten Filip Hallerfelt, Brendon Drage-Dawes som är fabrikschef för Loakes fabrik i Northampton, chefsdesignern Graham Dutton samt Richard Utting som är sales manager för Europa.

Förutom att ha med sig ett antal olika Loake-skor och visa upp så kommer huvudattraktionen att vara att Brendon har med sig en arbetsbänk där han kommer att demonstrera några olika moment från tillverkningen, han kommer plocka isär skor för att visa hur de är uppbyggda och naturligtvis svara på frågor från besökarna om tillverkningsprocesser och annat.

 

Fabrikschefen Brendon när Shoegazing besökte Loake i Northampton i höstas.

Fabrikschefen Brendon Drage-Dawes när Shoegazing besökte Loake i Northampton i höstas. Han är en av fyra Loake-respresentanter som kommer finnas på NK den 21 mars.

 

Med Graham kan man diskutera skodesign och material, och tillsammans med honom och agenten Filip lämna önskemål och förslag på olika MTO:s för den svenska marknaden, som Loake satsat en hel del på under senare tid, både öppna för flera återförsäljare och vissa MTO:s enbart för specifika butiker. Sverige är Loakes största exportmarknad i världen, och märket är Sveriges största kvalitetsskomärke, så det är kul att man gör sådana här tillställningar där kunderna får en möjlighet att lära känna märket, skorna och folket bakom lite närmre.

 

Två par Loake som nyligen äntrade det Ingevaldssonska hemmet: Svarta jodhpursen Godivas till min fru, och 3-eyelet derbyn Downing i polo suede till mig.

Två par Loake som nyligen äntrade det Ingevaldssonska hemmet: Svarta jodhpursen Godivas till min fru, och 3-eyelet derbyn Downing i polo suede till mig.

Är också tvungen att ta med den här bilden, som agenten Filip Hallerfelt postade i forumet tidigare idag. Ett par 12 år gamla Loake Aldwych, som fått noll och ingen vård av en släkting till Filip under de här åren. Så här vackra blev de efter att Filip tagit hand om dem och gett de ordentligt med kärlek. Observera att han bara använt neutral kräm och polish, för att enbart framhäva den fantastiska, naturliga patinan.

Är tvungen att ta med den här bilden, som agenten Filip Hallerfelt postade i Shoegazings forum tidigare idag. Ett par 12 år gamla Loake, som fått i stort sett noll och ingen vård av en släkting till Filip under de här åren. Så här vackra blev de efter att Filip tagit hand om dem och gett de ordentligt med kärlek. Observera att han bara använt neutral kräm och polish, för att enbart framhäva den fantastiska, naturliga patinan. Skorna på översta bilden är ett par Aldwych i den nya nyansen Mahogany.

 

Till sist en film från ett liknande event i Sydkorea, där man får se lite vad Brendon kommer att syssla med i Stockholm nästa vecka: