Tipset - Tarrago WASC, världens kanske bästa skorengöring

Jag har testat massor av olika skorengöringsprodukter genom åren, vissa har varit mer eller mindre värdelösa, de flesta är bra, men ingen har varit så extremt effektiv och ändå relativt skonsam som Tarrago WASC Sneakers superrengöring (det är verkligen inte bara på sneakers den fungerar). Det faktum att den fungerar på alla typer av läder, mocka och textil gör den till en riktig ”go to”-produkt.

 

Som de flesta av er läsare vet vid det här laget är mitt dagliga jobb för webshopen Skolyx, som också är återförsäljare av Tarrago och deras sneakers care-sortiment. Jag ser alltid till att prova nya produkter som vi säljer, så att jag kan skriva bra produktbeskrivningar, ge rätt råd till kunderna och så vidare. När jag skulle testa Tarrago WASC Sneakers superrengöring tog jag ett par av mitt äldsta barns skor som var i riktigt dåligt skick. Tarrago hade pratat ganska gott om tvätten, och ofta testar jag bara nya produkter en gång, så jag ville verkligen utmana den.

Jag blev minst sagt imponerad. Till och med de vita sulorna på de mycket smutsiga barnskorna såg nästan nya ut. Jag hade tänkt slänga skorna, men nu gav jag dem en omgång Saphir Renovateur-spray och sparade dem till min yngsta. Sedan dess har jag använt WASC-rengöringen på många olika skor, allt från bespokeskor i vintage Freudenberg kalvläder till workwear boots i naturligt veg-garvat läder med vita kilsulor. Den har i princip alltid rengjort bra och har aldrig varit för hård mot materialet. Visst, exempelvis är Saphirs Medaille d’Or Leather Cleanser ännu mer skonsam mot mjukt läder och deras Omninettoyant mer skonsam mot mocka, men ingen av dem är lika effektiv som WASC.

WASC-rengöringsmedlet må vara utvecklat för sneakers, men eftersom det fungerar på i princip alla material (jag vet att folk använder det som fläckborttagningsmedel på sina kläder också) är det också lämpligt för andra typer av skor.

WASC-rengöringen må vara utvecklat för sneakers, men eftersom det fungerar på i princip alla material (jag vet att folk använder det som fläckborttagningsmedel på sina kläder och mattor också) är det också lämpligt för andra typer av skor. Här är ett par TLB-skor som jag först har rengjort med WASC och sedan putsat.

Jag har hört från några skomakare som har testat WASC-rengöringen att de är lika imponerade, och de har så klart mycket mer erfarenhet av att rengöra skor än vad jag har. De uppskattar också att den är snabb och enkel att använda, man går över skorna med en fuktig borste och produkten som skapar ett lödder, sedan torkar man bara av dem med en fuktig trasa. Den är tillverkad av miljövänliga ingredienser och flaskan innehåller ingen gas. Nu är jag som sagt partisk här eftersom jag arbetar för en återförsäljare av produkten, men om du får en chans, testa den själv och se vad du tycker.

Tarrago WASC Cleaner är också lätt att använda.

Tarrago WASC Cleaner är också lätt att använda.