VM i skoputsning och skopatinering 2023 - Finalisterna

I år kommer vi att ha en schweizare, en japan och en britt i tävlingen om skoputsning, och en från USA och två från Frankrike i patineringstävlingen. Det här är finalisterna i VM-tävlingarna som äger rum under London Super Trunk Show den 13 maj. Se deras bidrag här.

 

Du kan läsa allt om London Super Trunk Show i den här artikeln, och fint om du kan besöka eventets Facebook-sida och låta oss veta att du kommer och hjälpa till att dela evenemanget. Eventet organiseras av Shoegazing och The Shoe Snob och äger rum lördagen den 13 maj i centrala London på Showcase.co på 12 Regent Street. Här samlas elva fantastiska skoutställare, flera samarbetspartners, en marknad för begagnade skor där besökarna kan sälja sina egna skor med mera. VM i skotillverning kommer att ha sin prisceremoni och tävlingsskor kommer att visas upp. Plus sedan de två andra VM-tävlingarna som är ämnet här.

Kvalificeringsprocessen, jurymedlemmarna och hur finalen kommer att gå till förklaras grundligt i den här artikeln, så här fokuserar vi på att visa upp finalisternas bidrag och kortfattat berätta vilka de är. Både världsmästerskapen i skoputsning och skopatinering arrangeras i samarbete med Saphir, putsdeltagarna putsar och kan vinna ett par Loake skor, de patineringstävlande målar och kan vinna ett TLB Mallorca par. Som vanligt hade vi omkring 40 bidrag till de två tävlingarna (tack till alla som gav sig på det), bokstavligen från hela världen, både amatörer och många proffs. Det var väldigt tajt i toppen i slutändan fick dessa flest jurypoäng och tog sig till London:

 

VM i skoputsning 2023 finalister

Albert Gjukaj, Schweiz. En fantastisk glans med ett otroligt djup, det är vad mannen bakom skoaffären Mr Dapper i Lucene i Schweiz har åstadkommit.

Albert Gjukaj, Schweiz. En fantastisk glans med ett otroligt djup, det är vad mannen bakom Albert Gjukaj, mannen bakom skobutiken Mr. Dapper i Lucene, Schweiz. Här kan man verkligen snacka om spegelglans.

Albert Gjukaj, Schweiz.

Albert Gjukaj, Schweiz.

 

Paul Black, England.

Paul Black, Storbritannien. Det här är något som jag har väntat på att få delta i finalen. En putsare med bakgrund inom militären och den typ av shinearbete man gör där. Paul Black driver Guards Gear som bland annat erbjuder ”bulling”-tjänster på militära paradkängor. Det är också vad bidraget är, en vansinnig glans på ett par svarta kängor. Du kan se hur lädret ser ut på den övre delen av skaftet (som är dolt under byxorna och därför inte är blank), och den slående skillnaden till den putsade resten.

Paul Black, Storbritannien

Paul Black, Storbritannien

 

Naoki Hayashida, Japan.

Naoki Hayashida, Japan. Vad vore en putsfinal utan en japan? Den här gången tog sig Naoki Hayashida som driver Brift H Sapporo (en filial av den skoputsbar som grundades av den förste världsmästaren i skoputsning, Yuya Hasegawa) hela vägen till finalen. Det är uppenbart att det är en kunds kängor, eftersom glansen är mer användbar än bara för display, och man har en vacker övergång mellan den superblanka tån och hälen och resten av kängan.

Naoki Hayashida, Japan.

Naoki Hayashida, Japan.

 

VM i skopatinering 2023 finalister

Philippe Yeong-ha Yang, Frankrike.

Philippe Yeong-ha Yang, Frankrike. Ett par skor målade i färgerna av en blå himmel, som trots några små tekniska missar hade huvuddelen av målningen utförd med en så hög standard att den hamnade bland de tre bästa. Philippe Yeong-ha Yang är den patinamålare för det franska märket Septieme Largeur och arbetar i deras butik i Paris.

Philippe Yeong-ha Yang, Frankrike.

Philippe Yeong-ha Yang, Frankrike

 

Alberto Suastez, USA.

Alberto Suastez, USA. Detta är den första amerikanen som tar sig till finalen för patinering (vi har haft finalister i putsningen tidigare), vilket är fantastiskt kul. Alberto Suastez har en patineringsservice i Arizona, och hans bidrag inspirerades av den naturliga patina som koppar kan få. Många nyanser, med komplicerade övergångar både mellan färger och nyanser.

Alberto Suastez, USA.

Alberto Suastez, USA.

 

Rodolphe Baudry, Frankrike.

Rodolphe Baudry, Frankrike. Ännu en av det franska märket Corthays patinakonstnärer är i final, denna gång Rodolphe Baudry. Han har målat skor i 12 år, och det visar verkligen att det är en person med skicklighet som har skapat detta. Vackert djupt lila med utmärkt teknisk nivå.

Rodolphe Baudry, Frankrike.

Rodolphe Baudry, Frankrike