Bilden - Den mest hajpade modellen på 2020-talet

När man pratar om klassiska herrskor känns det alltid lite konstigt att prata om ”hajpade” modeller, eftersom de som är populära just nu i de flesta fall har funnits i flera decennier. Den senaste av dem, split toe derbyn, har sålt som smör i ganska många år nu, men den fortsätter ändå att öka i popularitet.

 

Det är som om det är den perfekta skon för alla som älskar bra randsydda skor och har burit främst olika oxfords under lång tid, men behöver mer av något mindre formellt när folk tenderar att klä sig mer och mer på det sättet. Just den här modellen ovan är tillverkad av japanen Seiji McCarthy, versioner som denna i präglat grain-läder och mocka är det hetaste av det heta för tillfället. Till skillnad från den dubbla munkskon som var den mest hajpade modellen på 2010-talet är split toe derbyn en mer subtil sko, vilket innebär att den inte har blivit en modesko på samma sätt som munkskorna (vi har ännu inte sett en split toe derby på H&M eller Zara till exempel, medan det såldes gott om dubbelmunkar), vilket troligen kommer att resultera i att den kommer att stanna kvar i mycket större utsträckning även efter att toppen har passerat, när det än blir.

Lär dig mer om den intressanta historien om split toe derbyn i den här artikeln.