Cavour handrandsytt

Den norska herrekiperaren Cavour utökar sitt redan stora utbud av skor med en ny private label-linje med handrandsydda skor, tillverkade i samarbete med kinesiska Xibao. Superbt eleganta skor som är tillgängliga att beställa som RTW.

 

Cavour säljer alla typer av klassiska herrkläder, och redan från början har de sett till att ha ett bra urval av kvalitetsskor. Idag säljer de bland annat skor tillverkade i Spanien under sitt eget märke, Crockett & Jones, Bontoni, Edward Green, Saint Crispin’s och Stefano Bemer. Nu har de lagt till ytterligare en egen linje som är handrandsydda i Kina i samarbete med Xibao.

Lovely looking split toe derby in hatch grain.

När jag nyligen besökte Oslo fick jag en titt på de nya modellerna. Här är en härlig split toe derby i hatch grain.

Den första omgången består av flera vanliga plain cap toe oxfords, ett par penny loafers, två split toe derbys och en full brogue oxford. De är alla handpinnade och handrandsydda, med handsydd sulsöm vid midjan, medan den främre delen av sulans söm är gjord med maskin. Lädersulor och infällda tåjärn i alla fall utom ett, som också har en slitsula i gummi. Som framgår av bilderna görs dem riktigt eleganta, med smal midja och mycket tajt skurna klackar. Priset är 9 000 SEK inkl. moms och frakt, och då ingår lästade skoblock.

Fiddle back waists.

Fiddle back-midjor.

Fine work.

Fint jobb.

Mycket nära skurna klackar.

Mycket tajt skurna klackar.

Full brogue i mörkbrunt Annonay boxcalf.

Full brogue i mörkbrun Annonay boxcalf.

Black plain cap toe oxford with round toe...

Black plain cap toe oxford med rund tå…

...och med en mjuk fyrkantig tå.

…och med en mjukt fyrkantig tå.