Burnishable calf bespoke shoes

Hur mycket finish som läggs på läder från garveriet varierar kraftigt, vissa kaseinbehandlad boxkalv kan vara riktigt blank och ha ett fint djup redan från början, men de flesta läder är faktiskt mer eller mindre matta och livlösa när de levereras. Särskilt  crust-läder utan finish (observera, inte samma sak som ofärgad) eller liknande, som lämnas till tillverkaren för att göra ”burnush” i önskad riktning. Ovan visas den enorma skillnaden mellan obehandlad och ”burnished”.

 

Observera att det bara är ett lager neutral skokräm som appliceras här, om än med ganska hårt tryck. Om man skulle vilja ha en jämnare burnish skulle man applicera fler lager och använda mindre tryck, och om man skulle vilja mörka mer skulle man använda pigmenterad mörkare kräm. Med detta och riktigt högt tryck (eller använd en polermaskin) på exempelvis tån skulle man kunna göra en ännu större skillnad från originalet. Och naturligtvis tar man fram en fin glans fram med vaxpolish också. Skorna här är ett bespoke-par från Melker Shoes, tillverkade i ett delikat Saint Crispin babycalf crust-läder.