En ny europeisk återförsäljare av kvalitetsskor har börjat göra väsen av sig, den norska butiken Shoes of Stefan som erbjuder ett litet men mestadels rätt unikt sortiment från Edward Green, Alden, Miyagi Kogyo, Paraboot och Santari Tokyo. Om du är ute efter riktigt välgjorda mer casual skor och kängor bör du kolla in Shoes of Stefan.

 

Bakom Shoes of Stefan står Stefan Ravnanger, som tidigare arbetade på Skomaker Dagestad i Oslo, där han byggde upp deras närvaro på nätet och utvecklade utbudet av märken. När han slutade universitetet lämnade han Dagestad för att fokusera fullt ut på sin karriär som ingenjör, men hans kärlek till bra skor drog honom tillbaka, och nu driver han sitt eget projekt. Förutom nätbutiken som skickar över hela världen har han ett kombinerat utrymme med en skräddare och en accessoarspecialist i Oslo, där han huvudsakligen träffar kunderna efter att ha gjort bokningar.

Edward Green Galway i tjockt zug grain-läder.

Edward Green Galway i tjockt zug grain-läder.

För närvarande arbetar butiken med Edward Green, Alden, Paraboot, Santari Tokyo och Miyagi Kogyo, varav den sistnämnda tillverkar skor för Stefans eget märke Sukesan. Det finns ett par standard make-ups från för Alden och Paraboot, men bortsett från detta ligger fokus enbart på att erbjuda ganska unika make-ups från alla märken, både som limiterade upplagor, Group-MTO och MTO. Om du är ute efter till exempel Edward Green Galway’s eller Dover’s i specialläder, eller Alden cordovan grejer och liknande, är det värt att hålla ett öga på Shoes of Stefan för att se vad som kommer ut här. Och båda de japanska erbjudandena är verkligen något för dem som är ute efter rena, utsökta saker. Sukesan från Miyagi Kogyo kommer att fokusera på workwearkängor, som Kogyofabriken har ett gediget rykte inom, bland annat från att ha tillverkat John Lofgrens kängor i många år. Och Santari Tokyo är handrandsydda premiumskor tillverkade på högsta nivå, där i princip bara din fantasi sätter ribban för vad som är möjligt att få.

En Alden make-up speciellt gjord för Shoes of Stefan. Split toe debyn Alongquin i svart Horween cordovan, tillverkad på Barrie-lästen.

En Alden make-up speciellt gjord för Shoes of Stefan. Split toe debyn Alongquin i svart Horween cordovan, tillverkad på Barrie-lästen.

Vackra lazymans av Santari Tokyo.

Vackra lazymans av Santari Tokyo. Kan beställas som MTO genom Shoes of Stefan.

Paraboot Michael. a casual classic.

Paraboot Michael, en casual-klassiker.

Sukesan by Miyagi Kogyo apkänga i hästskinn från det italienska garveriet Maryam.

Sukesan by Miyagi Kogyo är det senaste tillskottet i Shoes of Stefans utbu, med några gedigna modeller av workwear-kängor. Här är en monkey boot i horse butt-läder från det italienska garveriet Maryam, till ett pris på cirka 6 000 SEK. Alla bilder: Shoes of Stefan