Förra året var den tyska bespokeskomakaren Patrick Frei och hans nya partner Kazuya Kimura en del av Amsterdam Super Trunk Show, där de visade upp några gamla men också en hel del nya samples. Jag visade några bilder i reportaget från evenemanget, men dessa skor är så fantastiska att det skulle vara synd att inte visa fler av dem. Här är en bildspecial för att rätta till detta.

 

Som jag antar många vet vid det här laget, vann Patrick Frei första världsmästerskapen i skotillverkning 2018, som du kan läsa om i den här artikeln, och de som följer bloggen vet också att jag har en beställning (som förmodligen skulle ha varit klar nu om det inte var för Covid-19 …), läs den första artikeln som om denna här, där det också finns mer information om hans olika erbjudanden. När Patrick och jag var i Tokyo för ett evenemang på det stora varuhuset Isetan Men’s om VM i skotillverkning, träffade han bespokeskomakaren Kazuya Kimura, som var intresserad av att ta ett nytt steg i sin karriär och arbeta för en bespokeskomakare i Europa. De höll kontakten och 2019 flyttade Kazuya till Freiburg i Tyskland för att arbeta tillsammans med Patrick. Sedan dess har Patrick Frei kunnat öka produktionen och också göra de första nya samplesen på flera år. Dessa och några gamla samples, som ställdes upp i Amsterdam super trunken, är vad vi kommer att titta närmare här.

Den kanske mest häpnadsväckande av de nya samplesen var den här superba wingtipen. Fantastiskt välgjord, med intressanta design-tweakar.

Svårt att göra ett bättre jobb.

Fiddle back-midja.

Brogueing i olika storlekar.

Klack med Frei’s karaktäristiska mässingsinlägg.

Ett mer klassiskt sample, en black plain cap toe oxford. Lika välgjord dock.

All black.

Derby med tre snörhålspar i ljusbrun boxkalv.

En riktigt cool sko, ett nytt sample som är gjort för att se ut som gamla vintage-skor.

Mönstret följer med från lappen i ovanlädret över till midjans kant.

En häftig sneaker, gjord med en speciell gammal typ av blind welt-konstruktion.

Skon som gav Patrick Frei VM-titeln.

Nu några äldre samples, som Patrick gjorde när han var relativt ny i gamet. Intressant mönster här.

Derby med tajt sulstygn.

Damsko.

Handgjorda tåjärn.

Hela bordet med godsaker.