Efter detta mycket speciella år tittar vi på den mest omfattande Black Friday-rea-perioden någonsin för klassiska skor. Många varumärken har haft reor och kampanjer under hela veckan, men idag kom de stora massorna ut med sin Black Friday-rea. Här lyfter jag fram flera av dem.

 

Crownhill Shoes

Det spanska budgetmärket Crownhill Shoes, som särskilt är känt för att erbjuda bra material med Du Puy och Annonay läder och ekgarvade JR-sulor till konkurrenskraftiga priser. Nu har de sin största rea någonsin, med mer än 50 modeller nedsatta, mestadels till cirka 30% rabatt.

 

Stefano Bemer

Det italienska varumärket Stefano Bemer har utökat sitt RTW-sortiment avsevärt de senaste åren, båda med ett något lägre prisutbud och en riktigt avancerad linje gjord till i princip bespoke-nivå. Såvitt jag vet har de sällan rea, nu är ett undantag, med en hel del rabatterade modeller, särskilt i vissa storlekar har du mycket att välja mellan. Sänkt med cirka 20-30% i de flesta fall.

 

Lester

Den svenska butiken Lester fokuserar på casual skor, med många fina märken i sitt sortiment. De erbjuder 10% rabatt på hela utbudet, med koden BLACKFRIDAY. Ännu mer intressant kanske är 20% rabatt på ett gäng modeller från RM Williams, vilket kan vara rätt trevligt.

 

Vass

Den ungerska tillverkaren av handrandsydda skor, Vass, har haft en hel del reaor i år, och nu går de all in under Black Friday. En stor del av deras sortiment erbjuds med 40 eller 50% rabatt, vilket innebär att de hamnar från cirka 2 800 kronor, vilket verkligen är ett bra pris för skor av denna kaliber.

 

Myrqvist

Svenska budgetmärket Myrqvist tillverkar sina Goodyear-randsydda skor i Portugal. De har kört en Black Weekend-kampanj med 20% rabatt på hela sortimentet. Använd koden BLACKWEEK20 i kassan för att få rabatten tillämpad och få ner sina grejerna till priser från cirka 1 750 kr.

 

Skolyx

Mer svenskt, nu Skolyx som är det företag jag jobbar för. Vi har 30-40% rabatt på ett gäng modeller från främst spanska märket Yanko men också våra egna Skolyx-skor, både Goodyear-randsydda och sneakers. Dessutom. med skor från TLB Mallorca får du ett gratis bälte i samma läder som skorna.

 

Bodiley’s

Den Northampton-baserade butiken Bodiley’s är en av de mer kända brittiska online-återförsäljarna av Crockett & Jones, och de har också två av sina egna linjer av Goodyear-randsydda mellanprisskor tillverkade av några välkända lokala fabriker. Bra redan till ordinarie pris, nu är de på 30% rabatt och från cirka 2 300 kronor är det verkligen en bra deal för dem som gillar solida brittiskt tillverkade kvalitetsskor.

 

Cavour

Norsk herrerkiperaren Cavour har ett fint urval av skor. De har massor av saker på rea nu, mestadels med 30% rabatt, och för kvalitetsskor har de inkluderat sin egen spansktillverkade linje och skor från italienska märket Bontoni.

 

Morjas

Svenskt märke, spansktillverkade skor, i en fabrik i Almansa. Morjas fokuserar på några utvalda modeller i ett antal olika läderalternativ. Nu kör de en sample sale där de säljer skor som de har returnerat från kunder, så de ska bara ha testats, använts vid fotograferingar etc. och är nedsatta med cirka 15-20%. Rekommendationen är att fokusera på modeller i mocka- eller grain läder, eftersom det släta lädret de använder är så kallat corrected grain-läder (läder täckt med ett tunt plastlager).

 

Sons of Henrey

Det belgisk/spanska märket Sons of Henrey har en ganska liten men mycket fint kurerad samling Goodyear Welted mellanskor, med inte minst vackra läster och intressanta läder. Under Black Weekend har de 20-30% rabatt på de flesta modellerna i sortimentet, så från cirka 2 600 kronor nu.

 

Som alltid bara ett litet urval. Du är mer än välkommen att tipsa om andra bra reor i kommentarsfältet nedan.