Det har blivit många av dessa artiklar på senare tid, som tipsar om olika reor, vilket säger mycket om branschens nuvarande situation. I dagens inlägg skriver jag om Meermins andra rea någonsin, och om Gaziano & Girlings pågående rea som precis där flera nya modeller precis lagts till.

 

Så av marknadens två ändar börjar vi med det spanska märket Meermin, som är bland de billigaste Goodyear-randsydda skorna du hittar redan till ordinarie pis. När de nu är på rea kostar deras vanliga linje knappt 1 400 SEK och kängor cirka 450 kronor till. Eftersom coronavirus-situationen har haft sina butiker stängda i tre månader har de en stor mängd modeller inkluderade i rean. Personligen tycker jag att de dyrare men handrandsydda och mindre hårda Linea Maestro-linjen är ett trevligare alternativ, vissa också med JR-sulor som är mycket bättre än deras vanliga lädersulor. Några modeller från det här sortimentet är nu tillgängliga för bara 2 400 kronor.

Meermin Linea Maestro dubbelmunk på rea. Bild: Meermin

Det brittiska premiummärket Gaziano & Girling, som gör några av de finaste – och dyraste – Goodyear-randsydda RTW-skorna du kan hitta, har haft en rea pågående under en stor del av våren på grund av corona. Med 20% rabatt på alla sina erbjudanden, både RTW-lager och MTO i standardserien samt deras bästa MTO-serie Deco. För deras vanliga RTW-sortiment hamnar de kring 10 000 kr, och deras nyare enklare Classic-linje kostar cirka 6 500 SEK. De har precis lagt till flera nya modeller i sin nätbutik, och därmed rean, som den mycket populära adelaiden St James II. Använd koden SPRING20 för att lägga till rabatten.

Den klassiska wholecuten Sinatra är en av modellerna som finns att få till 20% rabatt. Bild (även översta bilden): Gaziano & Girling