Online-outleten Ownly har fått in ett parti skor från Edward Green, som man nu säljer ut för under halva priset. En hel del modeller i utbudet, och inte bara de största och minsta storlekarna.

 

Ownly Luxury är en väletablerad Ebay-outlet som under många år köpt in olika överskottspartier från diverse mer eller mindre kända modemärken som man sålt i sin butik på auktionssajten. Nyligen öppnade Ownly en separat nätbutik där man nu inledningsvis säljer ut ett stort parti kavajer och kostymer från italienska Boglioli samt då skor från brittiska premiumtillverkaren Edward Green. Att man väljer att köra dem i en separat nätbutik är sannolikt då man vet att märkena har starka kundgrupper, och att det sprider sig i forum och sociala medier så att kunder hittar dit, och att man då slipper bli av med den höga andel som Ebay tar av varje köp.

Inverness för 5 000 kronor, inklusive lästade skoblock. Som hittat.

Inverness för 5 000 kronor, inklusive lästade skoblock. Som hittat.

Edward Green-skorna är ett uppköp från amerikanska Brooks Brothers, som jag om inte är felinformerad nu kommer sluta med EG helt även i sina största butiker, och därför gjort sig av med återstående lager. Det är alltså inte subs, utan förstahandssortering i nyskick. Du hittar EG-klassiker som split toe derbyn Dover i Dark Oak, faux full broguen Inverness i burgundy, kängan Galway i dark oak och mink suede, med mera. Det är inte så många storlekar som finns kvar i varje modell, så det är nog bra att agera snabbt om man är intresserad av något, trevligt är dock att det är många mer standardstorlekar som finns, inte bara UK6 och UK11 eller liknande. Notera att det är storleken till vänster som är i UK, där också viddstorleken E anges (Edward Green’s standardvidd, så inte smalare D som vissa återförsäljare i USA har som standard). Priserna är som sagt mer än halva priset mot ordinarie, de börjar på drygt 5 000 SEK inklusive lästade skoblock, vilket inte är annat än fyndpris, även med frakten på 500 kr inräknat, och om du betalar tull och moms.
Enligt uppgift kan fler intressanta grejer, både i sko- och klädväg, vara på ingång, så kan vara värt hålla ögonen på butiken.