En fransman bosatt i England, en singaporian baserad i Japan, och en brasilianare som bor i Schweiz – där har vi de tre finalisterna till VM i skoputsning 2018. Dessa kommer att göra upp om världsmästartiteln under London Super Trunk Show 7 april,  där de kommer att ha 20 minuter på sig att putsa upp en sko så fin som möjligt.

 

Mästerskapet äger rum under London Super Trunk Show, som hålls lördag 7 april på The Music Room, 26 South Molton Lane, mitt i Mayfair. Här samlar vi 10 mycket intressanta skoutställare: BarbaneraClematis GinzaJ. FitzPatrick Footwear, Jsep, Japan Shoes Export Platform (MatsumotoMiyagi Kogyo, Kanpekina och Kiten), Mario BemerMyrqvistNorman VilaltaPaolo ScaforaThe Sabot (Meccariello, Yohei Fukuda, Andrés Sendra och Joe Works) samt Skolyx (med nya märket TLB). Huvudpartner för eventet är skovårdsmärket Saphir, partner är strumpbutiken Mes Chaussettes Rouges. Evenemanget är öppet för alla mellan 11.00-19.00, det finns också platser kvar till VIP-öppningen för 150 förregistrerade klockan 10.00 (maila supertrunkvip@gmail.com för att reservera en plats för dig och dina vänner). Del av evenemanget är prisutdelningen för VM i skotillverkning och alla 43 tävlingsskor kommer att visas upp.

Så har vi då finalen av VM i skoputsning, i samarbete med Saphir. För att kvalificera sig skickade man in en bild på en välputsad sko (du kan läsa mer om kvalificeringen här). Vi hade 27 bidrag från personer i Japan, USA, Singapore, Russia, Canada, China och flera europeiska länder. Det fanns många riktigt bra putsjobb bland bidragen, och det var riktig svårt för juryn att välja bland dessa. Till slut fanns det tre bilder som alla medlemmar i juryn hade röstat på, så dessa tre tog sig till final:

dav

Thomas Brunschwig, Frankrike/England. Kollega till förra årets finalist Pete Bultitude på finishavdelningen hos Gaziano & Girling, som nu har en chans till revansch. Thomas har tidigare bland annat jobbat hos Corthay, och är en erkänd patinamålare. Här har han gjort en härlig glans fokuserad på tåområdet på detta par bruna single monks.

Bilden som John Chug kvalificerade sig med förra året.

John Chung, Singapore/Japan. Detta bespokepar från Yohei Fukuda har fått en mycket vacker glans över hela skon, med ett fint djup i färgen. John Chung är grundare av den berömda skoputssalongen Mason & Smith i Singapore, men bor nu i Tokyo, Japan, där han lär sig skotillverkning.

-

Gabriel Costa Peres, Brasilien/Schweiz. Utan tvekan en imponerande spegelglans som uppnåtts på detta par gamla John Lobb Paris-skor. Gabriel arbetar för skobutiken Brogues Shoes i Genève, där han utöver att betjäna kunder är deras skoputsspecialist, och är känd för sitt Instagram-konto L’Art Du Glacage.

Hoppas det även i år bir en del svenskar som reser över till London för en weekend i samband med eventet! Tillställningens Facebook-sida hittar du här.