Skobutiken Skoaktiebolaget har gjort klart med en ny betydligt större lokal på Nybrogatan 23 i Stockholm, vilket kommer bli ett klart lyft för den idag trångbodda butiken. Dessutom lanserar man på torsdag ett nytt varumärke, dock oklart om det handlar om en ny skotillverkare eller något annat.

 

Skoaktiebolaget öppnade upp på Humlegårdsgatan 4 tidig höst 2012, ett bra läge och fin lokal, som då var lagom för de tre skomärken man sålde på den tiden. Sedan dess har utbudet vuxit, de fysiska kunderna har blivit fler och inte minst internetförsäljningen går som tåget vilket kräver lagerutrymme. Att de varit på jakt efter något större en tid är ingen hemlighet, och nu har man så hittat en ny passande lokal. Det är alltså på Nybrogatan 23 där Svensk Slöjd tidigare huserade, runt hörnet på saluhallen och lite till från den nuvarande Skoaktiebolaget-butiken, nästan granne med Bäckmans Skoservice. En ordentlig uppgradering i storlek både vad gäller butik- och lageryta. Inflytt lite senare i år.

 

Bild från Skoaktiebolagets öppningsdagar för tre och ett halvt år sedan. Snart lämnar man den här lokalen och drar vidare.

Bild från Skoaktiebolagets öppningsdagar för tre och ett halvt år sedan. Snart lämnar man den här lokalen och drar vidare.

 

Sedan kommer man redan på torsdag presentera ett nytt varumärke i butiken, med en liten kvällstillställning efter 16. Då man både på sin hemsida och i nyhetsbrev bara pratar om ”nytt varumärke”, ”tillverkare vi håller kärt”, ”new artisan” etc. misstänker jag att det inte är ett nytt skomärke det handlar om, då jag annars har svårt se varför man skulle anstränga sig så med att skriva runt det på det viset. Mer troligt som jag ser det är väl att det nu är någon tillverkare av läderaccessoarer eller liknande, men som skonörd hoppas jag så klart att jag har fel. Oavsett vilket så lär det bli fler nya skomärken inte minst nu när man har ökade möjligheter för detta med nya större butiken, om det så presenteras nytt sådant redan på torsdag eller vid senare tillfälle.