Var ett knappt år sedan jag sedan tipsade om olika personer/konton att följa på Instagram för skointresserade. Här ytterligare tio stycken riktigt bra ”instagrammare”. Också en sista påminnelse om morgondagens och lördagens utförsäljning och trunk show med Italigente hos Spiga 3 i Göteborg.

 

-

För bara ett par veckor sedan startade mannen bakom legendariska (i lite smalare kretsar i alla fall) skosidan Cobbler’s Web (känd för sitt innehåll, inte utseende…) ett Instagram-konto under namnet Not fashion but style. Fantastiska bilder på fantastiska skor är huvudinnehållet, mycket brittiska bespokeskor men även en hel del annat.

-

Nuförtiden är det få skotillverkare som inte är på Instagram, det har verkligen varit en riktig boom det senaste året. En av tillverkarna är välbekanta Vass som har haft eget officiel

-

Yohei Fukuda är den kanske mest älskade av alla japanska bespokeskomakarna, och hans Instagramkonto är mumma för den som gillar hans skor.

-

Uppskattar man japansk skokonst är Bespoke Makers givet att följa på Instagram. Den japanska bloggen repostar bilder från alla stora och små japanska bespoketillverkare, och även vissa europeiska.

-

Antonio Meccariello gör mycket läckra skor, som dessa sömlösa wholecut boots i alligatorläder. Detta och mer på hans Instagram.

-

Meccariellos italienska kollega Riccardo Bestetti, som ju kommer till super trunken i september, är inte dålig han heller. Bra bilder på bra skor är en bra kombo.

-

Göteborgaren Erik Gederberg är troligen störst i Sverige bland kvalitetsskofolk på Instagram. Efter att ha blivit retweetad vid ett par tillfällen av några stilkonton med hundratusentals följare är han nu själv uppe i imponerande 29 000 följare. Kontot innehåller mycket vackra bilder på hans fantastiska skosamling.

-

Är man en sucker för cordovan är yolowastaken ett måste, en förvånansvärt ung herre som är totalt besatt av cordovan och har en vansinnigt stor samling skor i materialet.

-

Det här är en amerikan som också gillar cordovan, men skosamlingen innehåller mycket mer, bland annat en imponerande uppställning gröna skor i olika varianter. Allt detta delar han föredömligt på sitt Instagram-konto.

 

 

 

Imorgon fredag och på lördag är det alltså utförsäljning och trunk show med Italigente hos Spiga 3 på Trädgårdsgatan 3 i Göteborg. Imorgon är ni välkomna mellan klockan 11-20, med After Work mellan 17-20 dit man kan komma och snacka skor och dricka öl, och där jag också håller i en skovårdsskola (OSA gärna till info@italigente.com om ni vill komma på kvällen). På lördag är det mellan klockan 11-16. 83 par finns med i utförsäljningen med mellan 30-50 % rabatt (ligger då på mellan 1250-2800 kronor) och alla skor i ordinarie sortiment visas upp och samtliga storlekar i de vanligaste lästerna 29 och 02 finns på plats för utprovning och beställning. Välkomna ni som kan!