Ett lite annorlunda tips den här gången. Spanska Meermin har på kort tid blivit omåttligt populära för folk ute efter skor i budgetprisklassen eller billigare MTO-skor. Många har haft problem med att deras mail hamnar i skräppostmappen, vilket kan vara bra att veta om man försöker få kontakt med företaget.

 

Spanska Meermin har på kort tid nått stor popularitet.

Kombinationen produktion i Kina, skapliga material och mycket konkurrenskraftiga priser har onekligen slagit väl ut. Tyvärr har de vuxit nästan lite för fort, och det är just nu väntetider på minst en månad för väldigt många modeller. Samtidigt växer frustrationen bland många då man upplever att man inte får svar på sina mail, skor betalas och sägs ha skickats men dyker inte upp och så vidare. Länge var det bara möjligt att beställa enbart via mail, men numera går det att lägga beställningar direkt på hemsidan, trots det sker det ofta en hel del mailkorrespondens ändå, med frågor om modeller och storlekar, MTO-förfrågningar, betalningsfrågor och så vidare. En hel del av frustrationen över uteblivna svar och annat krångel beror säkerligen på att Pepe, Luisa, Sandro och de andra på Meermin är överlastade med jobb och inte hinner med samt rör ihop saker, men en annan förklaring är också att e-post från Meermin ganska ofta hamnar i mailens skräppostmapp.

Ett par specialdesignade Made to order-skor, som tackvare att de är gjorda i Kina inte kostar mer än drygt 3000 kronor, trots att de är handrandsydda och har riktigt skapliga material från välkända garverier. Deras MTO är tillverkade till samma standard som finare linjen Linea Maestro, med ett prispåslag på ytterligare 1300 sek.

Det här något jag upplevt själv, och har på senare tid börjat förstå att många andra också råkat ut för samma sak. Troligtvis så tycker de oftast amerikanskt byggda e-posttjänsterna att mail från spansk adressat med kanske en del spanska i texten är synnerligen suspekt, och placerar de därmed i samma mapp som Viagra-erbjudandena och Nigeriaposten. Därmed missar många att de faktiskt har fått svar från Meermin, och surar till istället. Det är ju också så att många skräpmailfilter är rätt nyckfulla, och kan ibland släppa igenom och ibland stoppa mail från samma avsändare. Enda helt säkra sättet att veta att de hamnar i inkorgen är att klassa mailadressen som säker. Har du skickat Meermin ett mail och inte fått svar, kolla alltså igenom skräpposten med jämna mellanrum, det är mycket möjligt att det ligger där och och guppar bland allt riktigt skräp.

Även om Meermin haft en del problem med kvalitetskontrollen, är det fortfarande mycket skor man får för pengarna. Och i de fall det blir problem är det aldrig något krångel att få ut ett nytt par. Alla bilder: http://meerminshoes.tumblr.com/