Carmina-tråden

Hem Forum Diskussioner – Skor Carmina-tråden

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 112 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2907
  Joakim
  Deltagare

  Här diskuterar vi skor från Carmina.

  #2915

  Mina två par Carmina, båda köpta på Skoaktiebolaget.

  Jumper boot, brown grain, Oscar-lästen:

  Chukka boot, tan, Rain-lästen:

  #2932
  RolleFC
  Deltagare

  Mina fyra par Carmina. Dub Monk från Paul & Friends, övriga från Skoaktiebolaget.

  Dark Brown DM, Rain.

  Burgundy chukka, Rain. Ur lådan och in action.

  Tan chukka, samma modell som ovan. Rain.

  Jumper boot i antique tan grain. Oscar.

  Instagram: @RolleFC

  #3118
  Markus
  Deltagare

  Bidrar med mina Longwings i Natural Chromexel från Skoab.

  Semper idem.
  Instagram: @exekys

  #3119
  RolleFC
  Deltagare

  Bidrar med mina Longwings i Natural Chromexel från Skoab.

  De får härligt liv av användande!

  Instagram: @RolleFC

  #3275
  Ajop
  Deltagare

  Bidrar med mina Longwings i Natural Chromexel från Skoab.

  Wow, de var verkligen fina!

  #3287

  Markus: Är personligen ingen Longwing-älskare, men chromexcelen ser verkligen fantastisk ut! Var sugen på deras Jodhpur i CX de hade förut, ångrar lite nu att jag aldrig slog till.

  #3421
  Ajop
  Deltagare
  #3615
  Kristian Randel
  Deltagare

  Här är mina Single Monks (modell 080093-001, lästen är Alcudia). Lite kuriosa är att jag köpte dem via Ebay.com men säljaren bodde i Stockholm 🙂 Överlag är jag nöjd, jag tycker att hantverket är bra, och skinnet likaså. Jag är allergisk mot gångveck, och jag tycker att de här skorna håller sig riktigt fina. Gångveck har iof inte bara med skinnkvalitet att göra, men för mig är det ändå ett gott tecken så att säga. Det jag finner märkligt med dessa skor är storleken. Jag har normalt sett UK 7 eller 7.5, lite beroende på läst (typexempel är UK7 i C&J Tetbury, läst 348) men den här Carmina-lästen i storlek 7.5 var på tok för smal för mig, och jag har normalt breda fötter. Jag löste det genom att lästa ut den med Saphir Renovateur och ett par lite väl stora skoblock, så nu sitter de bra. Men, mycket märklig storleks-angivelse kan jag tycka. Lästen i sig är ganska smal och spetsig, och det enda jag inte riktigt gillar är att tån inte är lika asymmetriskt placerad som på t.ex. C&J läst 348. Vet inte om ni förstår hur jag menar, men på den lästen är är inte tån på skon i exakt linje med hälen utan dragen lite inåt, eller hur man ska säga.

  <a

  • Detta svar redigerades för 9 år, 10 månader sedan av Kristian Randel. Anledning: Fel på bildlänkar
  #3617

  Kristian Randell: Riktigt trevliga single monks det där! Och du använder helt rätt terminologi, asymmetrisk läst är när tåpartiet viker av mer inåt, symmetrisk läst är när den går relativt rakt framåt. Alcudia är rätt symmetrisk, men tycker den ser schysst ut, SkoAB verkar inte favorisera den direkt men tycker gott att de kunde ta in några fler modeller på den lästen också.

  #3620
  Kristian Randel
  Deltagare

  Kristian Randell: Riktigt trevliga single monks det där! Och du använder helt rätt terminologi, asymmetrisk läst är när tåpartiet viker av mer inåt, symmetrisk läst är när den går relativt rakt framåt. Alcudia är rätt symmetrisk, men tycker den ser schysst ut, SkoAB verkar inte favorisera den direkt men tycker gott att de kunde ta in några fler modeller på den lästen också.

  Jesper,
  först och främst: Tack för en otroligt bra och inspirerande blogg! Riktigt kul att det blev ett forum till slut också 🙂 Angående Alcudia-lästen så är den trevlig, men det blir lite mycket åt Rockabilly-hållet med den symmetriska spetsen 😉 Jag använder dessa någon gång varannan vecka, och gillar verkligen färgen och modellen när man vill vara semi-dressed.

  #4196
  Kristian Randel
  Deltagare

  I höstas såg jag ett par fantastiskt snygga Carmina Balmoral Boots på Skoaktiebolagets hemsida. Då hade jag precis lagt en beställning hos Herring och kände att det nog var tur att min storlek inte fanns i lager längre hos Skoab 🙄 Jag insåg också att det var någon butiks-MTO eftersom mostsvarande inte fanns på Carminas hemsida. Hela julen gnagde lite i mig att jag inte fick tag i några, men jag släppte det sedan, det finns ju alltid något nytt som dyker upp bland köptankarna. Av en ren händelse hamnade jag på Skoabs hemsida i går kväll, och var i total chock (nåja, nästan i alla fall…) när jag såg att dessa skor nu fanns som ”restocked”, och dessutom i UK 7.5 vilket borde funka för mig normalt sett. Men, jag har ett par Monks i lästen Alcudia, och dessa var så smala i 7.5 att jag fick lästa ut dem lite, så jag blev ändå tveksam. Kockan 20.57 igår mailade jag Skoab för att diskutera lite läster (lästen heter Robert i den här Balmoral Boot, för övrigt) och min tveksamhet gällande storlekar. Klokan 21.09 (!) dök det upp ett mycket utförligt svar från Gabriel hos Skoab som redde ut alla frågetecken, och nu är skorna beställda 😀 Snacka om kundservice!

  #4197

  Kristian: Hehe, du gillar dina balmoral-boots 🙂 De där är väldigt fina. Och ja, Skoaktiebolagets kundservice är verkligen världsklass.

  #4211
  Kristian Randel
  Deltagare

  Kristian: Hehe, du gillar dina balmoral-boots :) De där är väldigt fina. Och ja, Skoaktiebolagets kundservice är verkligen världsklass.

  Haha, ja jag har gått i spinn helt kring Balmoral Boots 😳 😉 Jag kunde bara inte hålla fingrarna borta från den här vansinnigt snygga kombinationen av toecap och grain-lädret på skaftet 😛

  #4244
  Tim
  Deltagare

  <div class=”d4p-bbt-quote-title”>Jesper Ingevaldsson wrote:</div>
  Kristian: Hehe, du gillar dina balmoral-boots :) De där är väldigt fina. Och ja, Skoaktiebolagets kundservice är verkligen världsklass.

  Haha, ja jag har gått i spinn helt kring Balmoral Boots :oops: :wink: Jag kunde bara inte hålla fingrarna borta från den här vansinnigt snygga kombinationen av toecap och grain-lädret på skaftet :-P

  Jag förstår dig, skulle också slagit till om det inte vore föe att de är för låga i insteget flr mig.

  #4313
  Henrik
  Deltagare

  Jag fick syn på ett par skor från Carmina på en tumblr-sida och efterlyser nu modellnamn och läst på dessa:

  [/url]

  [/url]

  Någon som vet?

  Edit: miniatyrbilder innehållande länkar verkar inte fungera korrekt, tryck följande länkar för större bilder:

  http://postimg.org/image/s7l4ti05t/
  http://postimg.org/image/s0jzsooot/

  • Det här svaret redigerades för 9 år, 9 månader sedan av Henrik.
  #4316
  Kristian Randel
  Deltagare

  Sådär, då har jag varit och hämtat ut mina Carmina 80092 Balmoral Boots från Posten 🙂 Jag beställde dem från Skoaktiebolaget måndag lunch eller något sådant, och bor ute på landet här i Skåne så det känns som en högst rimlig leveranstid. Som jag nämnt tidigare så har jag normalt sett storlek UK 7 eller 7.5 beroende på fabrik och läst, men mina Carmina Monks i lästen Alcudia i UK 7.5 var på tok för smala när jag fick hem dem. Därför var jag osäker på Carminas läster och storlekar, men efter mail fram och tillbaka med Gabriel på Skoaktiebolaget hade vi rett ut det hela. Lästen på dessa Balmoral Boots heter Robert, och är en läst som inte är lika smal som Alcudia, och hans bedömning var att 7.5 borde stämma med mina fötter. Och, jag är MYCKET nöjd när det gäller passformen. Robert är en läst som jag nog får klassificera som ganska smal. Min favoritläst är C&J 348 som väl anses som smal, och jag tycker nog att känslan i dessa Carmina är ganska lik den lästen i känslan (348 är betydligt spetsigare och formen på tåboxen är inte likadan, men just känslan). Insteget i Robert är vad jag skulle benämna som normalt, om man jämför med Acludia som jag uppfattar som lågt insteg (lite för lågt för mig). Tån på skorna är asymmetriskt placerad jämfört med Alcudia-lästen där tån i stort sett är symmetriskt placerad. Jag gillar helt klart den asymmetriskt placerad tån bättre.

  Jag är ingen fackman utan en glad amatör så jag har inte kompetens nog att göra en rättvis bedömning av hantverket i dessa skor. Men, mitt intryck är att allt ser bra ut. Inga direkt synliga skavanker eller missar, förutom lite ”fnas” på ett ställe i skarven mellan sulan och ovandelen, men för mig är det inte något som spelar någon roll. Lädret har en betydligt bättre lyster/putsning än ett par Alfred Sargent jag köpte i julas, mer stuns på nåt sätt. Sulan är ju ingen riktigt Dainite-sula utan Carminas egna, men inte heller detta lägger jag någon vikt vid. Detta rör sig om en butik-MTO som Skoaktiebolaget har beställt, och har deras logga i guld/präglat på insidan under Carminas egen logga, vilket jag tycker är ganska trevligt.

  Jag blev överraskad över hur lätta dessa skor var när jag plockade upp dem, med tanke på Dainite-sulan och att det är boots vi pratar om. Samtidigt är det en väldigt stabil sko. Den är lätt och nätt, men väldigt stabil. Jag lägger ingen direkt vikt vid om det är bra eller dåligt, men de är otroligt bekväma och sköna att ha på sig. En sak som jag blev lite undrande över är färgen. På Skoaktiebolagets hemsida fick jag ett intryck av att de skulle vara något ljusare än de är i verkligheten (har försökt justera mina bilder till att efterlikna verkligheten så mycket som möjligt, men det är ju något som beror på datorns skärm också. Min erfarenhet är dock att Mac, som jag kör, är ganska neutrala och verklighetstrogna jämfört med många PC, så det är efter min MacBook jag justerat bilderna). När jag kollar igen på Skoaktiebolagets bilder kan notera att bilderna nog är något överexponerade vilket kan förklara det hela. Absolut inte någon stor grej, och jag är fantastiskt nöjd ”ändå” 😀

  Summa summarum: Superbra kommunikation och service från Skoaktiebolaget, som dessutom har väldigt bra priser, och ett par skor som jag är MYCKET nöjd med!

  • Det här svaret redigerades för 9 år, 9 månader sedan av Kristian Randel.
  #4331
  Per Arvidsson
  Deltagare

  Jag fick syn på ett par skor från Carmina på en tumblr-sida och efterlyser nu modellnamn och läst på dessa:

  [/url]

  [/url]

  Någon som vet?

  Edit: miniatyrbilder innehållande länkar verkar inte fungera korrekt, tryck följande länkar för större bilder:

  http://postimg.org/image/s7l4ti05t/

  http://postimg.org/image/s0jzsooot/

  Det är modell 922 på lästen Rain.

  #4335
  Henrik
  Deltagare

  <p abp=”526″>Det är modell 922 på lästen Rain.

  Tack så mycket för upplysningen!

  • Det här svaret redigerades för 9 år, 9 månader sedan av Henrik.
  #4338
  Per Arvidsson
  Deltagare

  Kul att kunna vara till nytta 🙂

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 112 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng