Köptips - Black Friday-reor 2023

Den numera ohotade kungen av reaperioder är här, och mer eller mindre alla kör någon form av kampanj i samband med Black Friday. Som alltid är Shoegazing här för att lyfta fram några av de bästa, för att hjälpa dig att hitta de finaste erbjudandena och få tag i det par som du både behöver och vill ha.

 

Ichigo Ichie Shoemaker

Ichigo Ichie Skomakare

Det japansk/vietnamesiska märket Ichigo Ichie Shoemaker har en kampanj med 20% rabatt på alla sina RTW-modeller. De redan konkurrenskraftigt prissatta handrandsydda skorna har nu ett utgångspris på cirka 4 000 kr (400 USD). Observera att det inte är tekniskt RTW, de flesta tillverkas vid beställning, vilket också innebär att du kan välja vidd, höjd på instegen etc utan extra kostnad, med leveranstid ca en månad.

 

Sons of Henrey

Söner till Henrey

Det belgiska företaget Sons of Henrey, som har spansktillverkade Goodyear-skor, har många av sina modeller på rea i helgen. Nedsatt med 20-30% på till exempel ett gäng snygga boots i coola läder och märkets hyllade split toe derbies. (Översta bilden är från märket.)

 

Care of Carl

Vård av Carl

Den ”skandinaviske Mr Porter”, Care of Carl, som numera även har en internationell närvaro, har rea denna vecka med upp till 30% rabatt. I skoavdelningen kan man nämna erbjudanden från John Lobb, Loake, Heschung, Sanders, Santoni och andra.

 

Septieme Largeur

Septieme Largeur

Det franska varumärket Septieme Largeur är inte minst känt för sin patina, bland annat har den senaste världsmästaren i skopatina arbetat för dem, och de fokuserar på detta för detta Black Friday-erbjudande. På alla deras modeller som erbjuds med en patina som valts av kunden ingår nu målningsarbetet gratis, till ett värde av 800 kr.

 

White’s Boots

White's Stövlar

Ett av de starkare varumärkena bland de amerikanska kängtillverkarna, White’s Boots, har rea i hela sin butik. 20-30 % rabatt innebär att du kan få ett par riktigt solida kängor med utmärkta material och konstruktioner till ett riktigt bra pris, från cirka 2 700 kr (260 USD) och uppåt beroende på modell.

 

Carlos Santos

Carlos Santos

Carlos Santos är ett av de mest kända portugisiska märkena av kvalitetsskor, med ett stort urval av stilar, och många av dessa finns nu tillgängliga med rabatt på märkets egen webbplats. Nästan 100 modeller säljs just nu, bokstavligen alla tänkbara modeller, där de flesta är Goodyear-randsydda men även Blake, Bologna och några sneakers. Några av deras finare Handgrade-produkter finns också att hämta på rean.

 

Myrqvist

Myrqvist

Fler skor tillverkade i Portugal, denna gång av det svenska märket Myrqvist. En stor del av deras skosortiment ingår i Black Friday-rean, med rabatter på upp till 50 % av ordinarie priset. Randsydda skor och kängor i majoritet, men även vissa sneakers och till och med sandaler ingår i kampanjen.

 

TLB Mallorca

TLB Mallorca

Den spanska mellanklasstillverkaren TLB Mallorca med många skor för priset har sällan reor, under denna Black Friday har de två olika kampanjer. Det ena är rabatter på 10-15% på hela deras RTW-sortiment, både main line och den finare Artista-linjen, det andra är att de som lägger en MTO under den så kallade Black weekend får både ett gratis bälte och ett gratis par skoblock.

 

Vass

Vass Skor

Vass är utan tvekan det mest kända märket från Ungern, som tillverkar helt handgjorda skor av bra kvalitet för priset. De har rea på det mesta av sitt RTW-sortiment, mellan 10-30% av det rekommenderade priset. De har också en avdelning med provpar som redan var rabatterade, på dessa får du 10% extra rabatt med koden SAMPLE10.

 

Skolyx

Skolyx

På det företag jag arbetar för, Skolyx, har vi bara en rea under året, och det är nu under Black Friday. Ett antal utgångna modeller, prover, andrahandsvaror och så vidare från Skolyx egna varumärken, Yanko och Midas finns att köpa till mellan 30-60% rabatt. Det finns också 10% rabatt på skor från TLB Mallorca, med koden TLB10.

 

Cobbler Union

Cobbler Union

Cobbler Union är ett amerikanskt märke med Goodyear-randsydda skor som tillverkas i Almansa, Spanien. De kör en kampanj med 20% rabatt på hela webbplatsen, med koden BLACKFRIDAY kommer rabatten att tillämpas i kassan, med randsydda skor nedsatt till cirka 3800 kr. Så om du har haft ögonen på ett par från märket är det dags att slå till nu.

 

Som alltid är det bara ett litet urval, du är välkommen att lyfta fram andra bra försäljningar i kommentarsfältet nedan.