Shoegazing Podcast - Seiji McCarthy

Nytt podcastavsnitt med den amerikansk-japanske bespokeskomakaren Seiji McCarthy som nyligen har förnyat sitt märke genom att kombinera klassisk amerikansk stil med det högklassiga japanska hantverket. Ett samtal om förnyelseprocessen, om att hitta sig själv som bespokeskomakare, om hans kärlek till den avslappnade elegansen i traditionell amerikansk stil, och mycket mer.

 

I det här avsnittet får du träffa Seiji McCarthy (Instagram här), en bespokeskomakare med amerikansk pappa och japansk mamma, som växte upp i Philadelphia på USA:s östkust, men som nu sedan sju år tillbaka bor i Tokyo, Japan. Här kombinerar han det japanska hantverket med traditionell amerikansk skostil.

Seiji McCarthy.

Seiji McCarthy.

Detta har dock inte alltid varit fallet, fram till för några år sedan gjorde han mer dressade skor i brittisk-japansk stil, men Seiji kände att det inte var helt och hållet han själv och vad han egentligen ville göra, så han bestämde sig för att förnya märket. Vi pratar en hel del om den här processen, och om hur hans amerikanska arv började blomma ut först när han bodde i Japan med den passion du kan hitta här för detta, om hur han verkligen vill vara en del av det japanska bevarandet av amerikansk stil, och mycket mer. Han erbjuder MTO från 15 000 kronor upp till full bespoke.

Lyssna på avsnittet nedan, eller i din önskade podcastspelare. Alla avsnitt av Shoegazing Podcast finns här. Om du gillar podcasten kan du ge den ett bra betyg eller kommentera den i din podcastspelare.

Seiji McCarthy samples.

I det här gamla reportaget kan du lära dig mer om Seiji McCarthy, den skrevs innan hans märke förnyades.