Inför Shoegazing Super Trunk Show 2022

På lördag är det äntligen dags för Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm igen, där en rad utställare med fantastiska skor i olika prisklasser samlas. Här en del praktisk info och info om några event-exklusiva erbjudanden för er som planerar att besöka eventet, också för er som tänker ta del av scenprogrammet som streamas här på bloggen. Också kort om att Pete & Harry har skosläpp imorgon.

 

Som vanligt hålls eventet på på Scandic Anglais på Humlegårdsgatan 23 mitt i Stockholm, på lördag mellan kl. 11-18. Nya utställare i år kinesiska Acme Shoemaker med skor i absolut toppklass, indiska Bridlen med prisvärda klassiska mellanprisskor, Catella Shoemaker som är svenske världsmästaren Daniel Wegans egna bespoke-märke. Dessutom ersätts Modum Shoes med kinesiska Yearn Shoemaker med deras europeiska partner Arteron London, Yearn gör riktigt läckra handrandsydda skor i mellanprisklassen, strax under 5 000 kr landar de på, läs mer här i den här artikeln. Återkommer gör Vietnams största tillverkare av budget-randsydda skor CNES Shoemaker som också har ny handrandsydd linje, samt min arbetsgivare Skolyx som egna märket, spanska Yanko och TLB Mallorca samt helt handgjorda Midas Bootmaker.

Huvudpartner och andra utställare är svenska skovårdsgrossisten Paul Brunngård. Partners är slips- och accessoarmärket Granqvist, och Blugiallo som erbjuder Made to Measure av kostymer, kavajer, byxor och skjortor. Det blir åter Shoegazing Market, en second hand-marknadsplats, mer info nedan, och vi har utställning med de tre podiumplacerade skorna från VM i skotillverkning, och patinavinnaren.

Allt om super trunken i det här inlägget, och här finns eventet på Facebook, sprid gärna!

Här lite mer praktisk info inför dagen:

– Flera utställare har kommer ha särskilda erbjudanden under dagen, så passa på att utnyttja dessa. Några av dessa är:

  • Hos Acme Shoemaker får alla som beställer skor ett gratis, exklusivt skohorn i metall format som en fjäder, värde cirka 500 kr.
  • Blugiallo erbjuder 15% rabatt på sitt nya knitwear-program i kashmir, ull och silke av högsta kvalitet, man använder koden Shoegazing vid beställning. På plats finns också chansen att vinna en måttsydd kostym.
  • Granqvist ger 20% rabatt på allt de har med sig under dagen, och ni som besöker eventet kan få rabattkod vid köp online.
  • Paul Brunngård har tre erbjudanden: köp två Artistic Cream och få tredje på köpet (värde 249 kr), köp en Spitshine och en Artistic Cream och få en sublime wax på köpet (värde 149 kr), och köp en fylld Social briefcase (Social briefcase, appliceringsborste, sulkantsverktyg och samtliga färger i både sublime wax & artistic Cream), få poleringsborste av get och gästhårsborte på köpet (värde 1 398 kr)
  • Hos Skolyx får du gratis skoblock i cederträ med alla köp av skor, värde 269 kr.

– För att komma till utställningsdelen går man in genom Scandic Anglais stora huvudentré på Humlegårdsgatan 23, rakt fram förbi lobbyn och upp för den stora trappan. Sedan håller vi till direkt till vänster ovanför trappen, med bar och scen i en stor loungedel, in genom ett antal dörrar tar man sig till den stora hallen där utställarna är samlade, medan Shoegazing Market är direkt till höger ovanför trappen. Skyltning kommer finnas för den som är vilsen av sig. Även om det är en trapp så är det väldigt lättillgängligt, och hissar finns också. Vi öppnar dörrarna klockan 11.00 och håller på fram till 18.00, det är öppet för alla och det behövs ingen föranmälan utan det är bara att komma förbi.

Hundratals besökare väntas till eventet på lördag.

Hundratals besökare väntas till eventet på lördag.

– En bar som serverar kaffe, te, öl, vin, enklare mat och snacks kommer att finnas, och är alltså i samma del som scenområdet. Observera att hotellet är kontantfritt, så det är kortbetalning som gäller. Toalett finns om man går till höger ovanför trappen i mitten av den loungedel där Shoegazing Market är, även dit är det skyltat. Där finns också obevakade klädhängare.

– Hela utställningslokalen har mattor, och det kommer finnas ett antal speglar utplacerade. Alla utställare låter prova storlekar och tar emot beställningar. Några av tillverkarna brukar ha med sig en del damskor. Paul Brunngård kommer som vanligt ha med sig en hel del skovård till försäljning, Blugiallo måttar och presenterar sina grejer för alla som är intresserade (maila event@blugiallo.com för boka tid) och Granqvist visar upp och säljer sina produkter.

– Shoegazing Market hålls som vanligt. Här kan vem som helst ta med sina begagnade kvalitetsskor, man kan sälja nya skor i fel storlek som man vill bli av med, eller butiker får sälja av nya skor om de är nedsatta med minst 40% från ordinarie pris, och ställa ut dem för försäljning till super trunkens hundratals besökare. Det ser ut som att vi kommer ha lite färre säljare ungefär lika många par som vanligt, kring 50 par (vill du sälja själv, maila shoegazingblog@gmail.com för info). Möjligheten att prova ut skorna är så klart utmärkt även när man köper begagnat.

Finalen av SM i skoputsning sker kl 14.00, alltid underhållande. Här från förra omgångens drabbning. Bild: Datinventory

Finalen av SM i skoputsning sker kl 14.00, alltid underhållande. Här från förra omgångens drabbning. Bild: Datinventory

– De två programpunkterna på scenen kommer alla att livesändas här på bloggen. Klockan 14.00 hålls den sjätte upplagan av SM i skoputsning i samarbete med Paul Brunngård, där vinnaren får ett 3 000 kronor, ett par skor från Loake och ett skovårdskit. Tre finalister har 20 minuter på sig att putsa upp en Loake 1880 Aldwych Mahogany så vacker som möjligt, finalister i år är Tobias Bjöörn, Alexander Glanholm och Anders Ericsson.
Klockan 16.00 kommer tidigare svenska mästaren Anders Sundström från Paul Brunngård att hålla i en kurs i spit shine-putsning, där alla som är med får vax från Paul Brunngårds nya sortiment.

– Hos Paul Brunngård kommer man under dagen kunna få sina egna skor putsade. De har med sig en klassisk skoputsstol som du kan ta plats i och få pjucksen prima igen.

– Middagen är sedan klockan 20.00, den hålls Anglais Restaurant & Bar på hotellets bottenplan. Alla beställer och betalar sin egen mat och dryck, vi har ett par platser kvar här då några som föranmält fått förhinder, så

– Som alltid kör vi på hashtagen #supertrunk i sociala medier som Instagram, så ni som fotar under eventet får gärna använda denna, och ni som inte är på plats kan använda den hashtagen för att följa vad som händer under dagen och troligtvis få se väldigt många fina skor.

 

Vi arrangörer ser som alltid mycket fram emot tillställningen, tänk att det var tre år sedan sist nu. Vi hoppas på ännu en fantastisk super trunk i helgen, varmt välkomna på lördag!

 


 

Vintagebutiken Pete & Harry, som drivs av Fredrik af Klercker och Erik Mannby, har ett nytt stort skodropp imorgon. Över 120 par, både nya och second hand, från märken som Crockett & Jones, Santoni, John Lobb Paris, Church’s, Allen Edmonds, Barker med flera. Klockan 12.00 imorgon dyker dem upp på sajten, in och kolla.

Pete & Harrys Fredrik af Klercker med en massa skor. Bild: Pete & Harry

Pete & Harrys Fredrik af Klercker med en massa skor. Bild: Pete & Harry