London Super Trunk 2022-pre

Efter ett långt uppehåll är det i helgen äntligen dags igen, London Super Trunk Show är tillbaka! Den hålls i hjärtat av London på 12 Regent Street, samlar mer än tio fantastiska utställare och är värd för världsmästerskapen i skomakeri, skoputsning och skopatina. Vi kan också meddela att Saphir erbjuder en gratis skoputsning under dagen. Här finns lite praktisk information inför evenemanget, för dem som planerar att besöka det, och om den direktsändning vi kommer att göra för dem som inte kan delta.

 

I väntan på återkomsten för super trunken i Stockholm i september, får vi hålla till godo med upplagan i London. Liksom förra gången äger evenemanget rum på Showcase.co, som ligger strax nedanför Piccadilly Circus och Jermyn Street, på 12 Regent Street. Den fantastiska utställarlistan är följande: Acme Shoemaker, Bridlen, Catella Shoemaker (Daniel Wegan), CNES Shoemaker, Modum Shoes, Mori of Shoemakers, Norman Vilalta, Paolo Scafora, Septieme Largeur och Skolyx / TLB Mallorca. Dessutom utställningar med evenemangets huvudpartner Saphir (skovård) och partnerna Bresciani (strumpor) och Cad & the Dandy (herrekipering), samt partner till mästerskapen i skomakeri Master Shoemakers (bok). Alla tävlingsskor i världsmästerskapen i skotillverkning visas upp, och världsmästerskapen i skoputsning och skopatina kommer att ha sina finaler. Vi är också glada att kunna meddela att Saphir kommer att erbjuda en gratis skoputsning under dagen, där Samuel Norsworthy från Tricker’s / The Valet kommer att putsa besökarnas skor.

Fullständigt schema för dagen:

11:00-19:00 Trunk show öppen för allmänheten, GRATIS och utan registrering.

11.00-19.00 Gratis skoputsning av Saphir. Få dina skor putsade av en av världens bästa skoputsare, Samuel Norsworthy, Tricker’s / The Valet.

11.15-17.15 (1 timmes paus 14.45-15.45) Finalen i VM i skopatina i samarbete med Saphir, första pris TLB Mallorca skor. (Mer info i kvalificeringsinlägget här)

15.00-15.30 Finalen i VM i skopatinering i samarbete med Saphir, första pris skor från Loake. (Mer info i kvalificeringsinlägget här)

17:30-18.00 Prisceremoni för VM i skotillverkning, i samarbete med Kirby Allison och Master Shoemakers. De tio bästa, inklusive de tre pallplatserna, presenteras. I prispotten finns cirka 80 000 kronor (£6 000), plus att de får ställas ut på Isetan Men’s i Tokyo och på andra platser runt om i världen. (Mer information i utlysningen här)

19.00 Evenemanget avslutas.

Skolyx eshibition with TLB Mallorca Artista shoes

Hundratals skor kommer att visas upp för hundratals besökare på lördag.

Här är Facebook-sidan för eventet, all hjälp med att sprida ordet under de sista dagarna är uppskattad. Du kan läsa allt om evenemanget och utställare, tävlingar och partners i den här artikeln, nedan finns lite praktisk information inför lördagen:

– Eventet hålls på gatuplan på 12 Regent Street, där du passerar Showcase.co:s butik och kommer in till utställarutrymmet. Du kan också komma in från sidogatan Carlton Street. Det finns ingen obligatorisk garderob, men de som vill hänga sina ytterplagg kommer att ha ett garderobsutrymme för det (observera att det inte är övervakat, vi är inte ansvariga för vad du hänger i garderoben). Det finns toaletter i den bakre delen av lokalutrymmet.

– Klockan 11.00 öppnar vi dörrarna för allmänheten, och vi fortsätter hela dagen fram till 19.00 på kvällen. Tidigare år har vi haft upp mot 1 000 besökare, vi får se hur mycket vi får i år med tanke på att det fortfarande finns lite speciella omständigheter, men ibland kan det bli lite trångt kring vissa utställares bord, var beredd på det, ha tålamod, respektera varandra så kommer det att gå bra.

– Vid varje utställarbord kommer det att finnas en bänk, speglar och i vissa fall mattor. Alla utställare kommer att ha massor av samples att visa upp. Om du provar Ready to Wear-modeller, testa dem bara försiktigt på mattorna, gå inte iväg med dem i lokalen. Alla utställare kommer att ta emot beställningar under dagen, och partnerna kommer också att sälja sina produkter. De flesta utställare kommer att acceptera kreditkort, vissa kommer att använda främst PayPal för transaktionen. I vissa fall finns det exklusiva erbjudanden under dagen, håll ögonen öppna.

– Nytt för i år är att Saphir kommer att erbjuda gratis skoputsning under hela dagen, för alla som vill få sina skor putsade. Detta kommer att göras av Samuel Norsworthy, tidigare ansvarig för bland annat patina och skoputsning på Gaziano & Girlings bespoke-skor, numera på Tricker’s och som även gör patina med glansputs för The Valet. Han kommer att göra snabba skoputsar på folks skor, cirka 15 minuter per par, antingen på foten eller om man känner sig bekväm med att ta av dem för ett ännu bättre resultat. Detta är också en sak vi gör för att förhoppningsvis locka in fler människor som bara passerar förbi på gatan, eftersom ett av målen med eventet är att sprida evangeliet om kvalitetsskor och allt hantverk kring detta.

Samuel Norsworthy shoe shining

Sam Norsworthy var en del av patina-finalen förra gången, i år kan man få sina skor putsade av honom vid Saphirs bord.

– Patina-deltagarna kommer att börja måla redan 15 minuter efter öppnandet, alltså kl. 11.15, och kommer att vara klara kl. 17.15. Det kommer troligen att bli mycket intressant att följa deras arbete under dagen och se hur skorna i ofärgat crust-läder kommer att förvandlas. Det kommer att bli en paus på en timme i mitten av dagen, för att ge plats för slutspelet om skoputsning.

– På scenområdet kommer det att hållas två sessioner. Finalen i världsmästerskapen i skoputsning mellan 15.00-15.30, och prisceremonin för VM i skopatina först, och sedan mästerskapen i skotillverkning klockan 17.30. Scenområdet ligger i ett hörn av arenan, precis när du kommer in. Det kommer att finnas barbord för de tävlande i putsning och juryn som presenterar vinnarna, och för publiken framför kommer vi att ha några bänkar, och bakom dessa måste man stå. Det kommer att bli mycket folk, men det borde fungera bra även för dem som sitter längst bak så att de kan se och höra relativt bra.

– Alla skor i världsmästerskapen i skomakeri kommer att visas upp hela dagen. Om ni lyfter upp dem, var vänlig och hantera dem mycket försiktigt och sätt tillbaka dem på rätt plats (varje sko kommer att vara numrerad, eftersom de inte är märkta kommer det att finnas skyltar med tillverkarens namn och dess nummer). Vi litar på att ni visar dessa skor den respekt de förtjänar. Vi hade många tillverkare registrerade, men det kommer inte att vara mer än max 40 skor som skickades in. För oss som organiserar är det lite av en välsignelse om jag ska vara ärlig, eftersom det gör det mycket lättare att administrera. Vi förväntar oss en övergripande hög nivå, troligen har många som vet att de inte skulle konkurrera om topplaceringarna hoppat över att skicka in skor på grund av den långa tid det har gått sedan vi tillkännagav tävlingen. Förutom skorna kommer Gary Tok, författaren till boken Master Shoemakers, att ha denna utställd. Kolla in den om du inte har gjort det.

Besökare på London Super Trunk Show

Vi hoppas på många besökare igen, även om allt fortfarande inte är helt normalt överallt efter pandemin.

– Vi siktar på att livestreama från scenens händelser klockan 15.00 (brittisk tid) och 17.30 här på Shoegazing.com och på Shoegazings Youtube-kanal. Vi är inte säkra på hur bra kvaliteten kommer att bli (beror på wifi-stabiliteten), men hoppas att det ska fungera bra. På Instagram kommer evenemangspartnern @saphir_medailledor att livestreama under dagen också. Det kommer också att komma ut massor av filmer senare som gjorts av Saphir och Kirby Allison, och även som vanligt från andra också.

– I sociala medier kommer vi att använda hashtaggen #supertrunk för eventet, använd den gärna när du lägger upp bilder i sociala medier. Och det är ett bra sätt att följa vad som händer och se massor av fina skor, för er som inte kan besöka evenemanget.

Hoppas träffa några svenskar på lördag, ser fram emot ännu ett fantastiskt evenemang!

London Super Trunk Show 2022 banner