London Super Trunk Show 2022

Nu är det bekräftat! Äntligen kan vi återigen bjuda in till ett av världens största öppna evenemang för klassiska skor, London Super Trunk Show, organiserat av Shoegazing och The Shoe Snob. Detta lördag 7 maj, mitt i London på 12 Regent Street, samlar vi mer än tio märken från hela världen, intressanta partners, det kommer att arrangeras VM i skoputsning och skopatinering, och VM i skotillverkning kommer ha sin prisutdelning och tävlingsskor visas. Nedan mer info om eventet.

 

Plats: Showcase.co, 12 Regent Street, St. James, London.

Datum: Lördag 7 maj 2022

Schema för dagen:

11:00-19:00 Trunk show öppen för allmänheten, GRATIS OCH INGEN REGISTRERING KRÄVS. Utställningar med Altan Bottier, Bridlen, Catella Shoemaker (Daniel Wegan), CNES Shoemaker, Mori of Shoemakers, Norman Vilalta, Paolo Scafora, Septieme Largeur, Skolyx / TLB Mallorca och Zeb Shoes. Också utställningar med huvudpartner Saphir (skovård) och partners J. Hopenstand (läderbälten och accessoarer) och Cad & the Dandy (skrädderi), plus Master Shoemakers (bok). Ställs ut görs också alla tävlingsskor i VM i skotillverkning.

11.15-17.15 (1 timmes paus 14.45-15.45) Final av VM i skopatinering i samarbete med Saphir, 1:a pris skor från TLB Mallorca.

15.00-15.30 Final i VM i skoputsning i samarbete med Saphir, första pris skor från Loake.

17:30-17:50 Prisutdelning för VM i skotillverkning, i samarbete med Kirby Allison’s Hanger Project och Master Shoemakers. De tio bästa inklusive de tre podiumplatserna presenteras. I prispotten ligger £6 000  (70 000 SEK), plus att få ställa ut hos Isetan Men’s, Tokyo och på andra platser i världen. (Mer info i utlysningen)

19.00 Eventet stänger.

 

Här är Facebook-evenemangssidan där du får alla de senaste uppdateringarna. Som alltid uppskattar vi verkligen er hjälp med att sprida evenemanget! Hashtaggen som användes före, under och efter evenemanget i sociala medier är #supertrunk.

Från förra årets evenemang, då vi spräckte ”1000-besökare-gränsen”.

London Super Trunk Show kommer att äga rum på samma plats som förra året, Showcase.co på 12 Regent Street. Det är precis nedanför Piccadilly Circus, tvärs över vägen från världens främsta skogata Jermyn Street. Showcase.co har en butiksdel mot vägen och bakom denna är utställningslokalen, även den på gatunivå, där vi också har en bar/café som serverar gästerna under dagen. Här samlar vi några av de mest intressanta skomärkena i dag, i år har vi gjort ett större utbyte av utställare, och en överväldigande majoritet är helt nya för eventet och har aldrig visats upp i England tidigare. Vi strävar alltid efter att få en bra blandning av typer av skor, prisklasser, ursprung och så vidare. Vi som organiserar evenemanget är Jesper Ingevaldsson från Shoegazing och Justin FitzPatrick från bloggen The Shoe Snob blog.

Skor på display.

Som alltid är evenemanget öppet för alla utan att registrering behövs mellan 11.00-19.00. Detta är den fjärde upplagan av London super trunken, och förra året nådde vi över 1 000 besökare, med människor från hela världen som kommer för att se, prova, köpa och beställa skor, träffa andra skonördar, se intressanta scenhändelser och ha det allmänt trevligt. Super trunken är nu en etablerad mötesplats för människor från olika delar av branschen och för skointresserade kunder. Inte bara folk från England, utan från hela världen, vi har kunder, representanter för skobranschen och bespokeskomakare som reser hit.

Här är en kort sammanfattning av alla utställare (mer info om dem alla här på engelska versionen av Shoegazing). Altan Bottier är en av de starkast lysande stjärnorna på den franska herrskohimlen, med fantastiskt patinarbete på eleganta skor från cirka 4 800 SEK (€450). Bridlen är ett märke från Indien som gör Goodyear-randsydda skor enligt gamla skolan utan gemming,och det till ett imponerande pris på cirka 2 800 kronor (€250). Catella Shoemaker är nystartade märket av svenske Daniel Wegan, världsmästare i skotillverkning förra året, som erbjuder bespoke-skor på absolut högsta nivå. CNES Shoemaker är Vietnams största tillverkare av Goodyear-randsydda skor med ett mycket gott rykte, mycket skor för de cirka 2 500 kronor(€230) de kostar. Mori of Shoemakers för samman bespoke och fabrikstillverkning på ett mycket intressant sätt, med kinesiskt gjorda handrandsydda skor för drygt 6 000 SEK (€600).

Vibrerande färger från Altan Bottier.

Snygga adelaides av Bridlen.

Catella, skoperfektion.

Mycket skor för pengarna från CNES.  

Läckra loafers av Mori.

Norman Vilalta från Spanien började som en bespokeskomakare men erbjuder nu också ett progressivt sortiment av RTW-skor som kostar cirka 9 000 kronor (€850), plus ett topp-RTW-sortiment som är gjorda till bespokestandard. Paolo Scafora från Neapel, Italien, gör handrandsydd premium-RTW med mycket stil och utmärkt patinering, priset är cirka 10 500 SEK (€1 000). Septieme Largeur är ett av de mest populära märkena av Goodyear-randsydda skor i Frankrike, med riktigt snygga grejer tillgängliga för cirka 3 000 SEK (€275). Vi på Skolyx har vårt egna prisvärda Goodyear-randsydda sortiment tillverkat på Mallorca, prissatt till endast 2 200 kronor, och det hyllade märket TLB Mallorca med den imponerande Artista-linjen, massor av skor för 4 500 SEK. Zeb Shoes från Kroatien erbjuder MTM, där basläster ändras efter kundens fötter, och du kan välja modell och läder, börjar så lågt som dryga 5 000 kronor (€500).

Karismatiska grejer från Norman Vilalta.

Single monks från Paolo Scafora.

Septieme Largeur split toe i mocka.

Skolyx tar med TLB Artista, med riktigt imponerande spec för mellanprisskor.

Häftiga kängor från Zeb Shoes.

Riktigt coola kängor av Zeb Shoes.

Alla märken kommer att ha många skor att visa och prova och alla tar ordrar, plus några av dem kommer att sälja skor direkt vid eventet. För de som erbjuder bespoke och MTM kan du boka en tid i förväg, eller ta steget och måttas och beställa på plats. Som nämnts, läs mer om dem alla på engelska Shoegazing.

De som gör detta evenemang möjligt är våra partners. Huvudpartner är det ledande premiumskovårdsmärket Saphir, vars Medaille d’Or-sortiment anses vara de bästa skovårdsprodukterna i världen av många skointresserade och professionella. De kommer att ställa ut vid eventet som vanligt och ta med ett gäng av sina produkter att sälja. Som partners har vi det schweiziska företaget som tillverkar premiumläderbälten och tillbehör, J. Hopenstand, som kommer tillbaka igen. Grundades 1925 och är mest kända för sina smart designade dubbelsidiga bälten. Och också det moderna brittiska skrädderiet Cad & the Dandy, som har varit en vitaliserande faktor på berömda Savile Row med riktigt prisvärt skräddarsytt. De kommer att ge en teaser till vad de erbjuder och prata med besökare om sina olika linjer av skräddarsytt.

Saphir Medaille d’Or – superb skovård.

J. Hopenstand’s speciella dubbelsidiga bälten, som kan beställas i massa kombinationer.

Prisvärt skräddarsytt från Savile Row-firman Cad & the Dandy.

Förutom utställarna kommer vi också att ha scenområdet där några av eventets höjdpunkter kommer att äga rum. Det börjar redan direkt efter öppnandet, klockan 11.15, med finalen i VM i skopatina, anordnad i samarbete med Saphir. Tre finalister kommer att ha fem timmar (med en timmes paus mitt på dagen) för att måla ett par TLB Mallorca-skor i ofärgat crust-läder. Vinnaren som har gjort den bästa patinan enligt juryn kommer att få skorna, efter att de har varit på en världsturné tillsammans med topptrion i skotillverkningstävlingen. Lite mer info om patinatävlingen nedan, och mycket mer i kvalificeringsinlägg som publiceras på Shoegazing nästa vecka.

På eftermiddagen klockan 15.00 har vi finalen i VM i skotillverkning, även detta i samarbete med Saphir, där vinnaren får ett par skor från Loake. Tre finalister som har tagit sig hit genom kvalificeringen (öppnar samtidigt som patina-kvalet, så alltså nästa vecka) kommer att få en Loake 1880 Aldwych Mahogany, en burk Saphir Medaille d’Or Pate de Lux och en burk av Mirror Gloss, vatten, borste och putsduk och har 20 minuter på att putsa skon så vacker som möjligt. Vinnaren kommer också att kvalificera sig till Shoe Shining Champion of Champions i Tokyo, Japan, som kommer att äga rum om tre år, likt tävlingen förra hösten (läs mer om det här).

Som jag berättat om utförligt i denna artikel organiserar vi återigen VM i skotillverkning, i samarbete med webbshoppen Kirby Allison’s Hanger Project, bokprojektet Master Shoemakers och Parker Scheneker, bror till avlidne skonörden Edmund Schenecker som var med och startade tävlingen. I prispotten har vi cirka 70 000 kronor (£6 000) och en chans att visa upp sina mästerverk för skoälskare runt om i världen. En tävling som har varit en enorm framgång, med mycket intresse både i branschen och media etc, och med helt fantatiska tävlingsbidrag. Vi har haft över 90 registrerade tävlande, och skorna som skickas in kommer alla att visas under dagen, och klockan 17.30 på scenområdet presenterar vi de tio bästa med de tre pallplatserna, inklusive världsmästaren.

Från förra omgångens final av VM i skoputsning.

Skopatina-tävlingen sist.

Skor som deltog i VM i skotillverkning sist, då en full brogue var tävlingsskon.

Alltid mycket publik under scenhändelserna.

Följ Facebook-sidan för evenemanget där du får alla de senaste uppdateringarna, låt oss gärna veta om du planerar att delta och sprid infon. Passa på att ta en weekend i London i samband med eventet. Hoppas att få se många av er i London lördag 7 maj!

Hundratals skor kommer visas upp, där nästan alla är svårtillgängliga i England vanligtvis. Ett fantastiskt tillfälle att kolla in fantastiska skor.

Ännu mer information om eventet på engelska Shoegazing-sidan här.