Italigente wholecut i svart kalvläder

Det är dags igen för mig att ta fram de svarta skorna (enda gången i år tror jag, vilket säger lite om den tid vi fortfarande lever i), och som jag skulle ha gjort även om det hade varit smoking som gällde, så föredrar jag wholecuts eller plain cap toe oxfords i välputsat svart kalvläder före lackskor.

 

Som många av er säkert vet var det så här det skulle vara förr i tiden, men eftersom de produkter som ofta användes för att putsa en högglans på den tiden hade en tendens att överföras till nederdelen av kvinnornas långa klänningar under dansen, och på grund av lathet, tog lackläder (i regel skräpläder täckt med plast) över. Skulle du som jag gå till ett formellt tillfälle med spit shine-putsade kalvläderoxfords och få en kommentar om det vet du dock vad du ska säga. Jag hoppas att ni alla kommer att riktigt härliga firanden ikväll, och håller tummarna för att 2022 blir ett fantastiskt år för oss alla!