Den brittiska second hand-nätbutiken Abbot’s Shoes har tagit in över 50 par skor av andrahandssortering från Alfred Sargent, som de nu har lagt ut på sin sajt till fina priser. Också kort om att jag kommer att vara gäst i Saphirs månatliga Youtube ”sko-talk show” Shoelosophy på söndag.

 

När Alfred Sargent likviderades tidigare i år (läs mer om det i den här artikeln) såldes alla tillgångar av likvidatorn. Som tidigare nämnts hade Paul Sargent (främst i den här intervjun med Paul) fått hjälp att köpa en del av dem, will exempel maskiner, läster, mönster, material etc., och har startat om med sitt eget märke (mer om det här i den här artikeln). Men en del såldes till andra, som varumärket Alfred Sargent och allt återstående lager av färdiga skor, och sedan även de subs och samples som fabriken hade. Delar av detta har då Abbot’s Shoes, en av de bättre butikerna för begagnade premiumskor på nätet, köpt upp och har nu lagt upp på sin sajt.

De fina sulorna i Exclusive-sortimentet, som de en gång såg ut.

Över 50 par finnes, ett antal modeller från Exclusive-sortimentet, men också en del greher från deras standardsortiment, en del saker som de har gjort för andra märken som Peal & Co, Sid Mashburn och Ducker & Son. I de flesta fall är det ungefär halva priset av det ordinarie priset, och de olika bristerna beskrivs och visas med foton. En fin chans att få tag på några av de ursprungliga Sargents till ett bra pris.

En del av det som finns tillgängligt.

Tvåfärgad balmoral boot. Bilder: Abbot’s Shoes

 


 

På söndag är jag gäst i det andra avsnittet av Saphirs nya ”sko-talk show” Shoelosophy, som leds av Louis Lampertsdörfer från Saphir och Mogada och Milad Malfi från Modum Shoes. Vi kommer att prata lite om skovård, hur mitt intresse för skor uppstod, avliva några seglivade myter om skor och svara på frågor. Du kan ställa din fråga till programmet i Saphirs Stories på deras Instagram, och missa sedan inte att kolla på Youtube på söndag klockan 16.00 CET på den här länken (du kan slå på notifikationer för att bli påmind). Kommer naturligtvis att finnas tillgänglig att titta på efteråt också.