Den svenska nätbutiken Pete & Harry säljer cirka 200 par av främst Crockett & Jones och även några Loake-skor till kraftigt rabatterade priser, allt till rabatterat med mellan 50-80%, och det finns gott om vanliga storlekar kvar. C&J-skorna kommer från Sveriges största återförsäljare av märket, Grafford, som gick i konkurs för ett par veckor sedan.

 

Pete & Harry är grundat av de två menswear-profilerna Fredrik af Klercker och Erik Mannby, det är en butik som säljer främst vintageprodukter – kläder, accessoarer, klockor, interiör och så vidare – men de säljer även nya grejer då och då. Detta är fallet när de nu öppnar upp en ny avdelning med randsydda skor. De har en del utgångna modeller från den svenska Loake-flaggskeppsbutiken, de flesta till ungefär halva ordinarie pris. Men den stora grejen är de nästan 200 paren Crockett & Jones, som de har tagit över från skoaffären Grafford som tyvärr var tvungen att stänga igen, då deras försäljning drabbades hårt av pandemin och de fortfarande var tvungna att betala full hyra för sina lokaler i centrala Stockholm. De var den största återförsäljaren av Crockett & Jones i Skandinavien, och även om de hade några dagar med konkursförsäljning, med den mängd skor de hade, är det helt naturligt att det finns ett gäng kvar.

Shell cordovan wingtips.

Det finns allt från superklassiska oxfords och brogues till knähöga kängor med dragkedja och slippers med broderier. Som sagt finns det mycket kvar även i vanliga storlekar och rabatterna är ordentliga. Det är i princip från 50% rabatt till ännu större rabatter, upp till 80% i flera fall. Då Pete & Harry precis börjat sälja skor har de inte en fungerande filtrering för storlekar än, men du kan klicka på Quickview på produkten för att se vilka/vilken storlek som finns tillgänglig (när något säljs slut försvinner produkten från sajten, om du inte hittar något du nyss såg). Som de flesta vet är det ganska ovanligt med rea på Crockett & Jones skor, speciellt med stora rabatter, så jag förväntar mig att mycket här kommer att försvinna snabbt.

Vackra balmoral stövlar från Handgrade kollektionen.

2560

Vingspetsar med enstaka rader av stansning och utan medaljong.

Stövlar med hög dragkedja.

Det finns också ett gäng Loake-skor på rea. Alla bilder: Pete & Harry