Hör Rezső Kuti från ungerska märket Vass Shoes om varför dem har lyckats så bra internationellt, om varför de har kört en massa försäljning under Covid, om den ungerska kvalitetsskobranschen i allmänhet och hur dåliga gator resulterade i ikoniska skostilar.

 

Vass Shoes är klart det mest kända skomärket från Ungern, som har tillverkat handrandsydda, helt handgjorda skor sedan 1970-talet. Rezső Kuti arbetade som Sales Manager för företaget i knappt ett decennium och byggde upp dess internationellt framgångsrika MTO-program. Därefter tillbringade han ett par år som fabrikschef för Heinrich Dinkelackers fabrik i Budapest och startade varumärket Passus Shoes, innan han återvände till Vass Shoes som Sales Consultant för ungefär 1,5 år sedan.

Rezső Kuti från Vass Shoes. Bilder: Milad Abedi

Vi pratar förstås mycket om Vass, om orsakerna till märkets berömmelse runt om i världen, om de enorma utmaningar som situationen med Covid har satt dem i och hur de har genomfört en hel del reor helt enkelt för att inte behöva avskeda personal, etc., men också om den ungerska kvalitetsskobranschen i allmänhet, med ett långt arv och en karakteristisk stil som grund, där de flesta fortfarande gör allting helt för hand.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar. Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast. Uppskattar du podden får du mer än gärna betygsätta den i din podcastspelare.