J. FitzPatrick Footwear rensar ut ett antal modeller och har dem nu på 40-50 % rabatt, vilket gör det möjligt för dig att få tag på dessa spansktillverkade Goodyear randsydda-skor från endast 1 500 kronor, vilket är ett riktigt fynd.

 

Som jag antar att de flesta läsare här vet är J. FitzPatrick Footwear märket som tillhör skobloggaren Justin ”The Shoe Snob” FitzPatrick. Det har funnits i ett antal år nu, och har karvat ut sin egen nisch inom den klassiska sko ärlden med ofta en lätt originell tagning på klassiska mönster, mycket bärbara grejer där många modeller tar ett steg mot ett lite mer avslappnad stil. De är Goodyear-randsydda i Almansa i Spanien, med en huvudlinje som finns i mellansegmentet och en ny instegslinje som introducerades förra året och kallas JF Line.

En av mina favoriter på rea nu är den här derbykängan i brunt grain-läder.

I deras clearance-sektion på hemsidan har de ett 20-tal modeller som de ska sluta med, de flesta från nämnda JF Line, och nu har en stor utförsäljning av, som sagt mellan 40-50% rabatt. Att till exempel få ett par av dessa Goodyear-randsydda kängor för bara 1 500 kronor (175 dollar) är klart skapligt, i flera fall finns det också relativt många storlekar kvar också. Jag skulle dock förmoda att saker och ting går ganska snabbt till det här priset, så man kanske inte vill sitta och fundera för länge om man är på sugen på någon modell här. Det bör också noteras att märket också för närvarande har en kampanj där man kan köpa två par av JF Line-modellerna till det ordinarie pris och få ett tredje par gratis, vilket också är ganska trevligt.

Brun wholecut för 1 500 kr.

Apron derby i svart kalv. Alla bilder: J. FitzPatrick Footwear