TLB Mallorca utvecklar kontinuerligt sitt utbud, och idag introducerade de den helt nya lästen Van Gogh till sitt Artista-sortiment, liksom ett gäng nya modeller som tillverkats på den. Några riktigt trevliga grejer.

 

Det är alltid roligt att se att nya märken verkligen kan få ett genomslag, även i en gammal bransch som den klassiska skovärlden. TLB Mallorca är verkligen ett sådant märke. Som de flesta troligen vet vid det här laget är jag partisk här, jag arbetar för sko- och skovårdsåterförsäljaren Skolyx som säljer TLB Mallorca, och har arbetat med Toni Llobera från TLB i flera år. Men man kan lyssna på många andra som är helt opartiska, och till exempel blev TLB Mallorca tillsammans med Edward Green röstade som tvåa efter Crockett & Jones som de bästa skomärkena av läsarna på välkända Permanent Style. Topp tre bestod alltså av två märken som är över hundra år gamla – och TLB som är fyra år gammalt. Det säger en del. Samma sak i en tråd på StyleForum där TLB Mallorca är ett av toppmärkena när medlemmarna röstar om det mest prisvärda skomärket i världen.

En riktigt snygg läst, den nya modellen är inte heller så dålig.

Idag introducerade TLB Mallorca den nya lästen Van Gogh till sin Artista-linje, en kollektion med specifikationer som man vanligtvis hittar på betydligt dyrare skor. Läs mer om utvecklingen av Artista-linjen i den här artikeln. Van Gogh-läst har samma prisade passform som de andra TLB-lästarna, men med en ny tåform. Den liknar den svagt mejslade Picasso-lästen i hur fyrkantig den är, men den har en mer mejslad överkant på tån vilket gör den lite mer ”aggressiv”. Den liknar Gaziano & Girlings TG73-läst, men har inte samma skarpa fyrkantiga tåform sett uppifrån, och är lite mjukare överlag. Jag är säker på att många kommer att älska den här lästen. Ett gäng helt nya modeller introduceras på denna nya läst.

Från sidan kan du se hur den övre delen av tån är mejslad.

Snygg U-tip balmoral oxford i mörkbrun museum calf från det italienska garveriet Zonta.

En klassiker. Alla bilder: TLB Mallorca