I en första frågespecial av Shoegazing Podcast svarar regerande världsmästaren i skotillverkning Daniel Wegan från Catella Shoemaker på frågor från lyssnare / läsare, vilket resulterar i ett mycket intressant samtal om allt från hans syn på vändningen mot mer casual modeller inom kvalitetsskosfären till en genomgång av varför bespokeskor kostar så mycket.

 

Shoegazing Podcast är tillbaka, den här gången med en ny typ av specialavsnitt som kommer att dyka upp då och då, kallad Q&A Specials. Det handlar om att ni lyssnare och läsare av Shoegazing.com får ställa frågor till några kända namn från den klassiska skobranschen.

Daniel Wegan.

Denna omgång är med Daniel Wegan, svenskan som gjorde sig ett namn när han arbetade vid bespokeavdelningen hos Gaziano & Girling i England i tio år. Han placerade sig tvåa i VM i skotillverkning 2018 och vann sedan titeln 2019. Förra året lämnade han G&G för att starta sitt eget bespokemärke, Catella Shoemaker. Om du har missat det kan du höra Daniel prata om engagemang i avsnitt 3 av Shoegazing Podcast, ett mycket populärt avsnitt.

I denna Q&A Special, som spelades in när han besökte Sverige förra veckan, är det ni som har bestämt ämnena. Ett stort tack till alla som skickade in frågor, vi fick inte plats med alla, men mycket blev täckt under timmen vi pratade, bland annat Daniels syn på den nuvarande boomen av mer casual skor och hur han tror att detta kommer att påverka hans verksamhet, en genomgång av varför bespokeskor kostar så mycket, om hur man förhindrar arbetsrelaterade skador som bespokeskomakare, hur han arbetar med undersidan av lästerna, varför han ofta bär billiga New Balance-skor själv, och mycket mer.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar (bara sök på Shoegazing Podcast hos Apple Podcasts, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts etc.). Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast. Uppskattar du podden får du mer än gärna betygsätta den i din podcastspelare, och se till att följa den.

Inga nya podcast-avsnitt har spelats in ännu, och som jag nämnt tidigare gör corona saker lite mer komplicerade, eftersom jag föredrar att göra intervjuerna personligen då jag upplever att det blir bättre när man kan sitta ansikte mot ansikte och prata med intervjupersonen. Men frukta inte, Shoegazing Podcast kommer så småningom tillbaka med ett nytt avsnitt.