Det österrikiska märket Zonkey Boot, som gör handrandsydda skor, lanserade en ny riktigt trevlig och informativ hemsida den här veckan, och med det introducerades också möjligheten att beställa vilken modell som helst i fyra olika vidder utan extra kostnad. För att fira lanseringen erbjuder de 10% rabatt på alla beställningar under denna vecka.

 

Zonkey Boot är ett märke som inte är särskilt välkänt, trots att det funnits i ett decennium och erbjuder saker som ingen annan på marknaden gör. Det startades av Alexandra Diaconu och Michael Rollig i Österrike 2010, när den senare lämnade de nu mycket mer kända Saint Crispin’s som han var en av grundarna av. Skorna är handrandsydda med maskinsydda sulor, tillverkade av en fabrik i Veneto i Italien. De har en mycket distinkt personlig stil, med fokus på mer casual modeller med lite speciella mönster och många intressanta läder som shrunken bull, så kallad ”russian calf” och till och med elefantläder. De har också några modeller med handsydda ovanläder, riktigt fina och unika grejer, som otroligt nog inte kostar mer än de vanliga modellerna. Priserna börjar på 8 000 för handrandsydda modeller.

Norwegian split toe derby.

Den nya hemsidan visar upp Zonkey Boots utbud på ett snyggt och tillgängligt sätt, med mycket information om varje modell. De har också en MTO lookbook där du kan se vilka speciella make-ups folk har beställt tidigare och hitta inspiration för din egen beställning, en av de bästa bloggarna för  märkens egna hemsidor jag sett, och en hel del information om varumärket och tillverkningen. Så som en bra hemsida för ett märke ska vara, för att sammanfatta. Nytt i och med introduktionen av den nya webbplatsen är att de erbjuder möjligheten att beställa alla deras RTW-modeller i en vidd du själv väljer, så förutom standard E-vidd kan du välja D, EE (motsvarar F) och H-vidd, där de görs som MTO men utan extra avgift. Perfekt för de som har svårt att hitta speciella vidder.
Som nämnts har de en kampanj nu denna lanseringsvecka av den nya hemsidan, så fram till söndag kväll får du 10% rabatt på alla beställningar med rabattkoden ”WelcomeBack”.

Zonkey boot har också mer dressade modeller.

Handrandsytt.

Zonkey-sula.

En wholecut derby-känga, med handsytt ovanläder. Riktigt fina grejer. Bilder: Zonkey Boot