Nätbutiken Care of Carl firar tio år, som en del av sin jubileumskollektion lanserar man idag en serie skor gjorda av brittiska Crockett & Jones tillverkade i vegetabiliskt garvat läder från svenska Tärnsjö garveri. Första gången någonsin som C&J gör skor i deras läder.

 

Boråsbaserade framgångssagan Care of Carl är idag en av Sveriges största nätbutiker för herrmode, och de har ett digert utbud av Goodyear-randsydda skor, från bland andra Loake, Allen Edmonds, RM Williams, John Lobb Paris och Edward Green. Och så då erkända brittiska tillverkaren Crockett & Jones, baserad i Northampton (läs ett reportage från deras fabrik här).

Delar av kollektionen.

Delar av kollektionen.

I samband med att Care of Carl firar tio år har man tagit fram flera olika kollektioner med utvalda företag de jobbar med, och på skosidan handlar det alltså om ett antal modeller av C&J. Dessa görs i vegetabiliskt garvat grainläder från Tärnsjö garveri, ett läder med fin karaktär som får underbar patina med åren. Modellerna är dels full broguen Pembroke i svart och mörkbrun grain, PTB:n Grasmere  och en dubbel munksko-känga i mörkbrun grain, och så pennyn Boston och full brogue-kängan Islay i svart grain-läder. Alla har olika varianter av gummisulor, och priserna börjar på 5 400 kronor.

Tärnsjös läder har fin karaktär.

Tärnsjös läder har fin karaktär.

Full broguen Pembroke har i det här utförandet också en grövre Vibram gummisula.

Full broguen Pembroke har i det här utförandet också en grövre Vibram gummisula.

PTB:n Grasmere som gör sig fint i materialet. Bilder: Care of Carl

PTB:n Grasmere som gör sig fint i materialet. Bilder: Care of Carl