Häromdagen öppnade den australiensiska webshopen House of Agin sina digitala dörrar och erbjuder mycket prisvärda handrandsydda skor av den kinesiska tillverkaren Mattina. Priserna börjar på endast 3 750 kronor inklusive lästade skoblock och gratis frakt över hela världen.

 

Bakom House of Agin ligger Andrew Gong, skonörd baserad i Sydney, Australien, som börjar resan med att erbjuda GMTO och MTO-skor från den kinesiska tillverkaren Mattina. Fabriken som tillverkar Mattina, som ligger utanför Shanghai, har tillverkat randsydda skor för olika japanska varumärken sedan 1994. För en tid sedan tog de in bespokeskomakaren Ruoda Zhao, som har tränat på och arbetat för Stefano Bemer i Italien, och slutade också 12:a i det första VM:et i skotillverkning 2018. Han har lett arbetet med att utveckla fabrikens eget märke: Mattina. Nu är House of Agin de första som gör märket tillgängligt i stor utsträckning.

Denna split tie derby är tillgänglig som GMTO nu, med riktigt imponerande specifikationer för endast 3 750 SEK.

Vad jag verkligen uppskattar med House of Agin och deras samarbete med Mattina är deras kommunikation. De är väldigt öppna med det faktum att även om det här är handrandsydda skor med stängd kanal (jag har sett skor tillverkade av fabriken i Japan är det rent och fint byggda grejer) och material från berömda garverier som Annonay och Charles F. Stead, de har gjort kompromisser. Saker som maskinsydda sulsömmar, tåkappor i celastic och hälkappor i salpa / leather board (istället för riktigt läder) etc. Till det här priset kan du inte göra de bästa skorna i världen, med att förklara vad de har fokuserat på och var de har kompromissat är väldigt fair, och jag önskar att fler märken skulle vara så öppna.

Clean sula.

Till att börja med erbjuder de ett antal MTO-modeller till ett pris av cirka 4 300 kronor ($490) med 4-6 veckors leveranstud, plus en mycket intressant GMTO split toe-modell med handsydd piecrust apron och tåsöm till endast 3 750 kr ($430). Detta inkluderar gratis frakt över hela världen och läggs beställningen före den 31 oktober lästade skoblock. Verkligen imponerande. För en mindre peng till kan du lägga till nedsänkta tåjärn eller topy. Passformen ska vara ”true to size” och bra jämförelser med många välkända märkens läster kan hittas på hemsidan som vägledning. Jag tror att planen är att ha RTW-modeller i lager framöver. Uppenbarligen en intressant ny spelare på marknaden.

Handrandsöm.

Fin punched cap toe oxford. Bilder: House of Agin