Hör Carina Eneroth, reparationsskomakare och bespokeskomakare sedan mer än 36 år, prata om olika av aspekter av att vara skomakare i dag om hur corona har påverkat skomakeribranschen, om det växande engagemanget för att reparera och renovera det vi redan har och äger, och mycket mer.

 

Den här gången handlar det om skoreparationer och skomakare. Jag träffade Carina Eneroth från Skomakeri Framåt, som huserar i Gamla stan i Stockholm. Hon har varit i branschen i nästan fyra decennier nu, och förutom att vara en av ägarna till kungliga hovleverantören Skomakeri Framåt, sitter hon också i styrelsen för Sveriges skomakarmästarförbund.

Carina Eneroth.

Med den mogna skomakeribranschen i Sverige som bas, men med massor av internationella utblickar, pratade vi lite om historien för skomakare, och mycket om den nuvarande situationen med både hur corona har påverkat branschen, men också hur läget var innan och sannolikt kommer att vara i framtiden. Ett intressant samtal för alla som vill veta mer om skomakarnas situation idag.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar. Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast. Uppskattar du podden får du mer än gärna betygsätta den i din podcastspelare.