Efter att båda Carmina-återförsäljarna i Stockholm slutat med märket var det plötsligt orepresenterat i svenska huvudstaden. Nu har dock Bäckmans skoservice tagit in Carmina, glädjande för de som gillar det populära spanska mellanprismärket.

 

Mallorcabaserade Carmina började först säljas hos Paul & Friends på NK för cirka åtta år sedan och kort senare i den då nyöppnade butiken Skoaktiebolaget. För 1-2 år sedan slutade båda dessa med märket dock, vilket även gällde ende återförsäljaren i Göteborg, Linnégatan 2. Plötsligt var det bara Engelska Herr/Baltzar i Malmö i hela Sverige som sålde Carmina. Fram tills i sommar, då anrika skomakeriet och skoåterförsäljaren Bäckmans skoservice på Nybrogatan återigen gjorde märket lättillgängligt för huvudstadsborna.

Läcker wholecut i svart cordovan från Horween.

Läcker wholecut på Rain-lästen i svart cordovan från Horween.

Startuppställningen hos Bäckmans består av tre varianter av wholecut (däribland en i svart shell cordovan), tre olika plain cap toe oxfords, en single monk, en split toe derby och en jodhpur-känga på herrsidan, samt tre olika damchelseas. Planen är att öka på utbudet allt eftersom, bland annat utefter vad deras kunder efterfrågar. De kan köpas både i butik och deras webbshop. Priset för lågskor börjar på 4 200 kronor.

Carminas sula med stängd kanal.

Carminas sula med stängd kanal.

Mörkbrun split toe derby.

Mörkbrun split toe derby.