Cheaney har mer än fördubblat sin omsättning och vinst det senaste decenniet, efter att Jonathan och William Church tog över företaget och flyttade det från privat label-produktion till att producera skor under eget namn, och också sälja dessa själva i större utsträckning. Hör om detta ämne, Prada-uppköpet av Church’s, Brexit och mer i avsnitt 10 av Shoegazing Podcast.

 

Jonathan Church.

Den här podden spelades in på skomässan Micam i Milano, Italien, i februari (alltså innan coronavirus-situationen skakade världen). I det här avsnittet träffar vi Jonathan Church, en av ägarna till det brittiska företaget Cheaney & Sons. Jonathan har arbetat inom skoindustrin i tre decennier, först i företaget med sitt släktnamn, Church’s, senare med Cheaney. Cheaney var en av de sista Northampton-baserade skofabrikerna som övergick från att fokusera på Private Label till att sälja skor under eget namn, vilket de gjorde efter att Jonathan och hans kusin William Church förvärvade företaget 2009. Som nämnts har det resulterat i en massiv ökning av både omsättning och vinst. Vårt samtal fokuserar kring detta ämne, men vi talar också om hans upplevelse av Prada-övertagandet av Church’s, om Brexit, med mera.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar. Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast. Uppskattar du podden får du mer än gärna betygsätta den i din podcastspelare.