En listning av ett antal riktigt trevliga reor som just nu pågår, när den stora vinterreaperioden är i full gång. Det handlar om allt från redan billiga budgetmärken som nu bara går på en bit över tusenlappen till nedsatta Crockett & Jones, som annars är högst ovanligt att hitta rabatterat.

 

Pockets

Brittiska nätbutiken Pockets säljer både skor och kläder, som ofta har rätt breda reor. Här hittar du nu bland annat ett stort antal modeller från Crockett & Jones nedsatta med 15%, vilket innebär att du kan knipa ett par från bara ca 4 100 kronor. Inte så pjåkigt. Även exempelvis Oliver Sweeney finns på rea.

 

 

Cheaney

Cheaney’s egna nätbutik har blivit ett säkert reakort, här hittar man vid varje säsongsslut ett brett utbud av modeller nedsatta med i många fall rätt mycket, mellan 20-30% rabatt i regel. Modeller från samtliga märkets linjer finns med på rean, även ett par från fina topplinjen Imperial.

 

 

Orban’s

Franska Orban’s, som startats av Septieme Largeur-grundaren Marcos Fernandez, är ett av de billigare märkena för Goodyear-randsydda skor redan till ordinarie pris. Nu erbjuder man 20% rabatt på många av modellerna i sitt utbud, vilket gör att de är nere på dryga 1 300 kronor.

 

 

Cavour

Cavour i Norge har ett fint utbud av skor, och nu har man nedsatta priser på främst en del modeller från sin egna linje med spansktillverkade randsydda mellanprisskor. Till 30% rabatt och ett pris på cirka 3 000 kronor nu så är det inget dumt kap om man hittar modell som man är ute efter.

 

 

Pediwear

Pediwear är en av de stora brittiska nätbutikerna för kvalitetsskor, som har en radda skor nedsatta för tillfället. Inga dramatiska rabatter, 20% är max, men många modeller, storlekar och märken, som exempelvis Carmina, Carlos Santos, Tricker’s, Heschung, RM Williams, Alfred Sargent, Solovair med flera.

 

 

Upper Shoes

Även fransoserna har stora nätaktörer, där Upper Shoes är en av dem. På deras rea-sektion hittar man exempelvis skor från Santoni, Carlos Santos, Church’s, Heschung, Kanpekina, John Lobb och andra märken.

 

 

Shoepassion

Tyska märket Shoepassion säljer ut en del udda modeller, skor som ska utgå, med mera, och i flera fall finns många storlekar kvar. Nedsatt med upp till 30% vilket ger bra priser på deras spansktillverkade Goodydear-randsydda skor.

 

 

Shipton & Heneage

Shipton & Heneage säljer bara skor under eget märke, där det mesta är tillverkat av olika Northampton-firmor. Exempelvis har de många modeller gjorda av Crockett & Jones (det brukar stå en C&J-läst i dessa fall). De har rea på hela utbudet för tillfället, så bra fyndläge.

 

Grenson

Brittiska märket Grenson är en av de som har riktigt ordentliga rabatter i sin nätbutik, ända upp till 60% i vissa fall. Gillar man deras lite mer casualbetonade stuk så kan man säkerligen hitta något som man uppskattar i reautbudet.

 

Som alltid, tipsa gärna om fler bra reor i kommentarsfältet nedan.