Den brittiska nätbutiken Pediwear var sist in i 2000-talet, men nu har de äntligen uppdaterat sin hemsida från det vansinnigt fula och rätt dåliga bygge som den tidigare var. Den nya är betydligt mer användarvänlig och estetiskt tilltalande, och kan säkerligen hjälpa till i kampen mot Herring Shoes som största kvalitetsskowebbshopen i England.

 

Jag ska erkänna att det var ett tag sedan jag tittade runt noggrannare på gamla Pediwear-sidan, så det är möjligt att några av de saker jag listar som nyheter här nu redan fanns på den gamla, ni trogna Pediwear-rävar som läser detta får helt enkelt rätta mig då. Hur som helst möts man nu på den nya sajten av en betydligt lugnare och mer överskådlig förstasida, även om det blir lite för mycket smågrejer längst ner kanske. Här kan man också direkt sortera fram det utbud som finns i den storlek, vidd, modell och/eller färg man är ute efter, likt hos konkurrenten Herring. I menyraden längst upp kan man också navigera sig fram på tillverkare och produkttyp, och här hittar man också lätt kundtjänstdelen.

 

Tricker's

Tricker’s Bourton i speciell make-up exklusiv för Pediwear.

 

En trevlig nyhet är att man kan välja att se priserna i en rad olika valutor, däribland SEK, vilket så klart underlättar när man vill få en bild av vad priset blir utan att behöva hatta fram och tillbaka till en flik med valutaomvandlare. Det finns också lite annan schysst info som ordlista och sådant.
Den nya sajten dras dock med en del barnsjukdomar, framför allt är det menyerna som rullas ned som fungerar lite halvdant, och det är i vissa fall inte helt logiskt hur man ska hitta. Exempelvis måste du för att få reda på vad som gäller för internationell frakt upptäcka fliken under Ordering & Shipping när du är inne på den sidan, den hittas inte direkt i huvudmenyn (frakten till Sverige är £10 för ett par skor, dock finns vissa märken som det gäller annat, exempelvis Tricker’s och Alfred Sargent skickas gratis över hela världen och skoblock ingår).

 

Alfred Sargents skor skickas gratis internationellt, dessutom ingår lästade skoblock i priset. Här full broguen Hunt i Mahogany, Bilder: Pediwear

Alfred Sargents skor skickas gratis internationellt, dessutom ingår lästade skoblock i priset. Här full broguen Hunt i Mahogany, Bilder: Pediwear

 

Själva sidorna för skorna, som är bland de viktigaste, har dock fått sig ett rejält lyft här. Det är högupplösta bilder som man kan zooma i, det är tydligt med information, så man kan få en bra bild av samtliga modeller i det gigantiska utbudet. Och det är ju det här vi egentligen lärt oss uppskatta Pediwear för, det suveräna utbudet av modeller från bland annat Alfred Sargent, Loake, Tricker’s, Crockett & Jones, Barker, Grenson, Sanders, Jeffery West, RM Williams och så vidare.