Brittiska Oliver Sweeney är riktigt kreativa när det handlar om nya grepp kring kvalitetsskor. Tidigare har de lanserat en sko med inbyggd plats för en liten spritflaska i hälen, totalt onödigt naturligtvis, men lite kul och en snackis som är bra marknadsföring för märket. De har nu också en skotatueringstjänst där kunder kan tatuera sina skor med valfritt motiv. Briljant koncept, och betydligt mer användbart och intressant för kunderna.

 

Det är ju väldigt logiskt egentligen. Läder må vara garvat, men det är fortfarande skinn det handlar om. Maskinen som används är en vanlig tatueringsmaskin, sedan är det troligtvis inte bara att göra tatueringen precis som vanligt på vilket läder som helst. Det är ganska vanligt att elever som ska lära sig tatuera övar på läder, och då flyter det ofta ut en del och blir grumligt. Exakt hur Sweeney går till väga och om de har några knep låter jag vara osagt. De har en in house-tatuerare som kommer jobba med att göra jobben som kunderna beställer, och med tanke på det stora intresse för tatueringar som finns kan man absolut tänka sig att det finns en affärsmässighet i satsningen.

 

Klassiska tatueringsmotiv. Bilder: Oliver Sweeney

Klassiska tatueringsmotiv. Bilder: Oliver Sweeney

 

Att beställa en sko från Oliver Sweeney med tatuering påminner även det om när en vanlig tatuering görs, med undantaget att man slipper vara på plats själv vid utförandet. Först väljer man en sko från deras utbud, och den ska då helst vara i tan, därefter en design på tatueringen som man diskuterar fram med deras tatuerare. Det finns stora friheter i att välja motiv, och det går att tatuera var som helst på skorna, även sulan, och även läderaccessoarer hos Sweeney kan användas för tjänsten. Enklaste tatueringarna som initialer kostar 325 SEK (£25), medan motiv börjar på knappt 600 kr (£45) och uppåt beroende på hur avancerat motivet är.

Här en film som visar ett tatueringsarbete på en känga: