Köptips - Vinterreor 2023

Som vanligt inleds året med en reaperiod där en rad märken och återförsäljare erbjuder ordentliga rabatter på en massa grejer. Här är en sammanfattning av några trevliga pågående reor inom kvalitetsskosfären.

 

Crockett & Jones

Köptips - Vinterförsäljning 2023

Åh, hur saker och ting har förändrats i världen. För bara fem år sedan eller så var det fortfarande ganska svårt att hitta ett brett utbud av C&J på nätet, de prioriterade fysiska butiker, så de få onlineåterförsäljare som fanns hade ofta låga lagernivåer, och det var ännu mer sällsynt att hitta dugliga reor av märket. Nu har Crockett & Jones en egen nätbutik med i princip hela sortimentet och två gånger om året har de en stor rea. Upp till 30% rabatt på ett stort urval av produkter.

 

Cavour

Köptips - Vinterförsäljning 2023

Saint Crispin’s, Stefano Bemer, Bontoni och deras egna spansktillverkade Goodyear randsydda eller kinesiska handrandsydda topplinje – som vanligt har den norska butiken Cavour en överraskande omfattande rea. Massor av modeller i många storlekar ingår, med 30-40 % rabatt, vilket ger stora chanser att göra ett bra fynd.

 

J. FitzPatrick Footwear

Köptips - Vinterförsäljning 2023

J. FitzPatrick har rea på nästan 70 olika modeller, de flesta av dem randsydda, från en liten rabatt på 1 % upp till 30% på utgående modeller som inte kommer att tas in i lager igen. I JF Line får man också ett par gratis om man beställer tre par, vilket då alltså ger 33% rabatt.

 

Bodileys

Köptips - Vinterförsäljning 2023

Den brittiska nätbutiken Bodileys Northampton erbjuder 20% rabatt på alla skor under deras eget märke, som är Goodyear randsydda mellanpris-skor tillverkade av olika fabriker i Northampton. Till det här priset får du verkligen mycket skor för pengarna. Du får rabatten genom att använda koden NY2023 i kassan.

 

Upper Shoes

Köptips - Vinterförsäljning 2023

Den franska multibrand-butiken Upper Shoes har en reaavdelning med märken som Santoni, Crockett & Jones, Carlos Santos, Kanpekina och flera andra. Det är i princip bara utgående produkter så det finns inte mycket lager kvar i de flesta fall, och rabatterna är ganska bra med huvudsakligen mellan 30-40% rabatt.

 

Shoepassion

Köptips - Vinterförsäljning 2023

De senaste sex månaderna har Shoepassion förnyat sig, med en ny hemsida och istället för att sälja skor under Shoepassion-märket har de introducerat de nya märkena Henry Stevens och N93 tillsammans med Heinrich Dinkelacker som de har ägt sedan många år tillbaka, plus att de börjat sälja ett gäng andra billigare märken också. Det är främst från Henry Stevens och Dinkelacker man hittar randsydda skor, och man måste leta lite mer efter de bra grejerna nuförtiden, men det finns en hel del på rean nedsatt med upp till halva priset.

 

Som alltid är det bara ett litet urval, men ni får gärna lyfta fram andra reor i kommentarsfältet nedan.