Myrqvist AW 22

Det svenska märket Myrqvist introducerar flera nya kängor för hösten/vintern, inklusive en uppdaterad version av deras hiking boot och chelseas i oljat läder på mycket robusta Vibram-gummisulor. Bra grejer för de kommande kallare dagarna.

 

Myrqvist har funnits i många år nu, från att ha börjat med att göra skor i Vietnamn och Indien tillverkar de nu alla sina skor i Portugal, med främst Goodyear-konstruktion skor men även limmade och sidewall stitched. De är nu på väg att släppa ett gäng nyheter inför säsongen, där vissa modeller finns att förbeställa redan nu medan andra snart kommer att öppna för förbeställning.

En nästan helt ny modell är Duved II, en fortsättning på förra årets version av en vandringskänga, nu med en ny sula och en del andra modifieringar. Fodret är helt i läder, den är vadderad i innersula och har en cementerad konstruktion. Fyra färger av mocka från det brittiska garveriet Charles F. Stead, och en i svart präglat kornläder. Priset är 2 699 kr.

Den nya versionen av Myrqvists vandringskänga.

Den nya versionen av Myrqvists vandringskänga.

Andra nyheter är en chelsea boot i ett robust oljat mockaskinn i en mörkbrun nyans, utrustad med en grövre Vibram-gummisula för en robust känsla. Jumper booten Abisko kommer i en ny mellanbrun mocka, och en split toe-känga kommer i en svart mockaversion. Kängorna är alla Goodyear-randsydda och kostar 2 899 kr.

Waxy boot. Alla bilder: Myrqvist

Vaxiga kängor.

Lovely shade of suede.

Lovely shade of suede.

Black suede boot.

Svart mocka med delad tå. Alla bilder: Myrqvist