Shoegazing Super Trunk Show 2022

Äntligen dags för super trunk i Stockholm igen, lördag 24 september. Sex skoutställare från olika delar av världen, plus tre partners som ställer ut. Dessutom med bland annat SM i skoputsning, workshop i spit shine-putsning, gratis skoputsservice samt så klart Shoegazing Market – second hand-marknadsplatsen för försäljning och köp av begagnade kvalitetsskor.

 

Eventet finns som Facebook-evenemang här, markera gärna deltagande där så får vi ett hum om antalet besökare tidigt, och sprid mer än gärna till era skointresserade vänner.

Read the English version of this post here.

 

Datum: Lördag 24 september

Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm

Schema för dagen:

11.00-18.00 Trunk show öppen för allmänheten, INGEN REGISTRERING KRÄVS
– Utställningar med Acme Shoes, Bridlen, Catella Shoemaker, CNES, Yearn Shoemaker / Arterton London, Skolyx (Skolyx/Yanko/TLB Mallorca/Midas).
– Också utställningar med eventets huvudpartner Paul Brunngård (skovårdsprodukter och skotillbehör), och eventets partners Granqvist (slipsar och accessoarer) och Blugiallo (måttsydda kostymer, skjortor och andra plagg).
– Shoegazing Market, en second hand-marknadsplats där du kan sälja och köpa begagnade kvalitetsskor eller kraftigt nedsatta nya, mer information nedan.
– Utställning med de tre podiumplacerade skorna från VM i skotillverkning 2022 samt vinnarskorna från VM i skopatinering.
– Under dagen kommer det också erbjudas gratis skoputsning hos Paul Brunngård.

14.00-14.30 SM i skoputsning, i samarbete med Paul Brunngård, 1:a pris 3 000 SEK och skor från Loake.

16.00-16.45 Workshop i spit shine-putsning, med tidigare SM-vinnaren Anders Sundström från Paul Brunngård. Alla deltagare får litet skovårdskit från Paul Brunngård.

20.00 Middag (i Bar Anglais & Restaurant i anslutning till hotellet, anmäl på shoegazingblog@gmail.com innan 20 september).

Super trunkarna är alltid välbesökta.

Super trunkarna är alltid välbesökta.

En blandning av nytt och gammalt är det som kommer möta besökarna vid årets Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm. Eventet som brukar locka mellan 700-900 skointresserade besökare, men som nu fått hålla upp ända sedan 2019 på grund av pandemin. Som vanligt hålls det precis vid Stureplan på Humlegårdsgatan 23, i Scandic Anglais största konferensrum på andra våningen. Scenen är precis utanför. Och som vanligt arrangeras eventet av mig tillsammans med Joakim Berggren, Roland Olsson och Adrien Combier Hogg. I år samverkar super trunken i Stockholm med Amsterdam Super Trunk Show som vi håller helgen efter, den 1 oktober, och många av utställarna är med både i Stockholm och Amsterdam. Mer info om Amsterdam-eventet lite senare.

Ett märke som kommer visa upp sig i Sverige för första gången är kinesiska Acme Shoemaker, som gör RTW och MTO till samma spec som bespoke, skor av högsta klass, med pris som börjar på cirka 15 000 kronor (€1 500). Bridlen är ett märke från Indien som gör Goodyear-randsydda skor enligt gamla skolan utan plirband, och det till ett imponerande pris på cirka 2 600 kronor (€260). Catella Shoemaker är svenske Daniel Wegan, världsmästare i skotillverkning 2019, som erbjuder bespoke-skor på absolut högsta nivå som blivit oerhört populära sedan lansering.

Acme Shoemaker gör RTW och MTO till bespoke-standard-

Acme Shoemaker gör RTW och MTO till bespoke-standard.

Snygga adelaides av Bridlen.

Snygga adelaides av Bridlen.

Catella samples, bland de bästa skor du kan få tag på.

Catella samples, bland de bästa skor du kan få tag på.

CNES Shoemaker är Vietnams största tillverkare av Goodyear-randsydda skor med ett mycket gott rykte, mycket skor för de cirka 2 500 kronor(€230) de kostar och med en ny riktigt intressant linje handrandsytt. Vi har kinesiska Yearn Shoemaker och deras europeiska partner Arterton London, helt handgjorda läckra dressade skor för cirka 5 000 kr. Och så Skolyx, som de flesta känner till vid det här laget, min arbetsgivare och som har dels egna linjen spansktillverkade Goodyear-randsydda skor för drygt 2 000 kronor, dels prisvärda Yanko som ligger på 3 000, så TLB Mallorca med linjen Artista som är riktigt mycket skor för de 4 500 kronor de kostar, plus handrandsydda boots från Midas.

Handrandsydda loafers av CNES.

Handrandsydda loafers av CNES.

Vackra grejer från Yearn Shoemaker.

Vackra grejer från Yearn Shoemaker.

Skolyx erbjuder bland annat TLB Mallorcas nya, mycket prisvärda Artista-linje.

Skolyx erbjuder bland annat TLB Mallorcas mycket prisvärda Artista-linje.

Självklart ställer också de partners som gör super trunken möjlig ut. Vi har huvudpartnern Paul Brunngård, Sveriges största grossist för skovårdsprodukter och skotillbehör, som precis lanserat en egen ny premiumlinje med riktigt fina skovårdsprodukter, utöver sitt redan digra utbud. De kommer också erbjuda gratis skoputsning under dagen. Partners är två till antalet. Dels Granqvist som har ett fint utbud av italienskt tillverkade slipsar och accessoarer av fina italienska och brittiska tyger. Och så populära Blugiallo som erbjuder en gedigen Made to Measure-tjänst för kostymer, kavajer, byxor, skjortor med mera, och även kan bidra med övrigt för garderoben.

Paul Brunngårds nya lyxiga skovårdsserie.

Paul Brunngårds nya lyxiga skovårdsserie.

Slipsar från Granqvist.

Slipsar från Granqvist.

Blugiallo har fått mycket fina omdömen för sin prisvärda MTM-tjänst.

Blugiallo har fått mycket fina omdömen för sin prisvärda MTM-tjänst.

Vi kommer också ställa ut de tre topplacerade skorna i VM i skotillverkning, fantastiskt hantverk som ni verkligen bör ta chansen att titta närmre på, och vinnarskorna i VM i skopatinering. De kommer sedan att befinna sig i Loakes butik på Humlegårdsgatan veckan innan, så där har man chansen se dem också. 

Topptrion i VM. Från vänster, vinnaren Wataru Shimamotos sko, 2:an Ken Kataokas, 3:an Kenjiro Kawashima.

Topptrion i VM. Från vänster, vinnaren Wataru Shimamotos sko, 2:an Ken Kataokas, 3:an Kenjiro Kawashima.

Undersidorna.

Undersidorna.

Återkommer gör Shoegazing Market, som varit riktigt populärt tidigare år med mängder med skor till salu, och många som såldes. Här kan vem som helst ta med sina begagnade kvalitetsskor, man kan sälja nya skor i fel storlek som man vill bli av med, eller butiker får sälja av nya skor om de är nedsatta med minst 50% från ordinarie pris, och ställa ut dem för försäljning till super trunkens hundratals besökare. På köp och sälj-delen på Shoegazings forum säljs det mängder av second hand-skor varje år, det här är som en fysisk fortsättning av denna. Klassiska skor av bra kvalitet som inte använts allt för hårt fungerar utmärkt att sälja vidare, och ge glädje till nya ägare istället för att skorna bara står eller i värsta fall slängs. Möjligheten att prova ut skorna är så klart utmärkt även när man köper begagnat, och vi har ett system som ska göra det lätt för er besökare att ta med skor som blir del av marknadsplatsen. Längre ner i inlägget beskrivs det närmre hur det går till.

Shoegazing Market var det som mötte besökare först när man kom till Scandic Anglais vid Stureplan förra helgen.

Shoegazing Market-avdelningen tidigare år.

På scenen blir det som vanligt final i SM i skoputsning, i samarbete med Paul Brunngård, där tre finalister har 20 minuter på sig att putsa en Loake Aldwych i mahogany så vacker som möjligt. Finalen går av stapeln klockan 14.00. Vinnaren får 3 000 kronor samt skon som putsats och dess syskon. Mer info nedan, och i kommande artikel där vi öppnar upp för kvalificeringen.

Klockan 16.00 kommer Anders Sundström från Paul Brunngård, som är tidigare SM-vinnare och som utvecklat nya linjen med skovård från företaget, att hålla i en workshop i hur man putsar en spit shine-glans. Alla som är med och provar med egna skor får bland annat vaxpolish från Brunngård som man får med sig efteråt.

Finalen av SM i skoputsning 2019.

Finalen av SM i skoputsning 2019.

På kvällen efter klockan 20.00 har vi en middag som är öppen för alla, en trevlig mötesplats för utställare, branschfolk och besökare att snacka under mer avslappnade och lugna former. Den hålls på Bar Anglais & Restaurant, som ligger på markplan i anslutning till Scandic Anglais lobby. Anmäl dig på shoegazingblog@gmail.com senast 20 september. För de som inte kan besöka eventet kommer scenprogrammet livestreamas i lite enklare form här på bloggen, vi återkommer kring detta. Nedan mer information om utställarna och programpunkterna.

 

 

TRUNK SHOW

Från 10.00-18.00 pågår trunk showen med alla utställarna. På plats när man kommer in genom den stora entrén på Scandic Anglais går man rakt framåt upp för trapporna, och väl uppe svänger man till vänster där eventet kommer att husera. Ha överseende med att det vid vissa tidpunkter kan bli lite väntetid och lite rörigt framför vissa av utställarnas bord, hjälps åt med att lämna tillbaka provade skor och att hålla stämningen god så brukar det bli utmärkt. Betalning sker med kort och/eller PayPal, i vissa fall Swish.

Vi hoppas att tillställningen återigen vara en härlig mötesplats för skointresserad allmänhet och branschfolk, gärna från så stora delar av Sverige som möjligt ihop då med våra internationella gäster. Passa gärna på ta en weekend i Stockholm i samband med eventet. Under dagen kommer det finnas en bar med enklare servering som kaffe, te, fika, öl, vin och så i anslutning till utställningsytan.

Här lite mer information om de olika utställarna:

 

Acme Shoemaker

Vackra fjärilsskor.

Vackra butterfly loafers.

Acme Shoemaker lanserades förra året (läs mer i den här recensionen eller här om mitt andra par), och de har redan fått ett enormt genomslag med sina mycket raffinerade skor. Acme är ett ambitiöst projekt, med ambitiösa investeringar bakom sig och med stöd av grundarna av de berömda skoaffärerna Medallion Shoes. Det är en verkstad med över 15 personer baserad i Peking, med Oliver Tang (tidigare på bland annat Xibao) som verkstadschef.

Clean classics.

Cleana klassiker.

Alla skor tillverkas enligt samma standard (bortsett från ett basutbud av casualskor som är limmade), oavsett om det är RTW, MTO, MTM eller full bespoke. Här är alla tillverkade på samma toppnivå som deras bespoke-skor, så handlästade, handrandsydda, handgjorda sulsömmar, blind welted-midjor, häl- och tåfkappor i äkta läder och så vidare – och med en högkvalitativ making och finish. RTW kostar cirka 15 000 kr och MTO cirka 17 000, detta är inklusive lästade skoblock. Naturligtvis är det mycket pengar, men med tanke på vad du får är det fortfarande mycket prisvärt.

Läckerbitar från Acme.

Läckerbitar från Acme.

 

 

Bridlen

Brun elegant plain toe derby.

Bridlen är en indisk fabrik som har slagit sig ihop med de personer som står bakom introduktionen av Meermin i Japan (som var deras första marknad), och som har förnyat hela sitt utbud. Bridlen kommer att presentera sitt nya toppsortiment på super trunken, som de kommer att fokusera på för den europeiska marknaden.

Sula på sko från Bridlen.

Sula på sko från Bridlen.

Det som är intressant med den här serien är att det är Goodyear randsydda-skor, där randsömmen är gjord direkt på en bindsula helt i läder, på det gamla sättet utan gemming (kanvasremsa som klistras fast på innersulan). Vad som är ännu mer intressant är att de kan erbjuda skor med detta märke till ett imponerande pris från cirka 2 500 kronor.

Snygg loafer från Bridlen.

Snygg loafer från Bridlen.

 

 

Catella Shoemaker

Så bra som en svart slät tå kan bli.

Catella Shoemaker är ett av de mest uppmärksammade bespoke-märkena senaste åren. Sedan Daniel Wegan, regerande världsmästare och tidigare ansvarig för bespoke-avdelningen på Gaziano & Girling, tillkännagav sitt eget märke för ett par år sedan, har bespok-skoälskare runt om i världen svärmat och dreglat över det som Catella Shoemakers har visat upp. Och kundlistan är redan lång.

Clean sula.

Med Catella vill Daniel Wegan förverkliga sin idé om de perfekta bespokeskorna, med den absolut högsta tillverkningsnivån och en design som blandar klassisk brittisk och mer modern kontinental stil. Priserna börjar på cirka 50 000 kronor. Är man intresserad av att äga bland de absolut finaste skor som finns i världen, och få en upplevelse i världsklass, är det väl investerade pengar.

Utsökt tillverkning

 

 

CNES Shoemaker

CNES kommer visa upp mycket fint.

CNES kommer visa upp mycket fint.

CNES Shoemaker är en av Vietnams största tillverkare av Goodyear-randsydda skor. På hemmaplan är de riktigt stora, med egna butiker i många städer, och de är också etablerade på andra marknader i Asien som Singapore och Sydkorea. Nu har de även börjat titta mot Europa, och när märket besökte Stockholm supertrunk 2019 var mottagandet sensationellt, så även i London i våras

Premium look, budgetpris.

CNES har ett mycket brett utbud av skor, både mycket dressade och eleganta modeller, ibland med patina, men också mer casual modeller och kängor. Skorna ser mycket dyrare ut än de cirka 2 500 kronor de Goodyear-randsydda kostar, eller cirka 4 000 kronorna som handrandsydda går på.

Split toe.

 

 

Yearn Shoemaker / Arterton London

Svart quarter brogue från Yearn.

Svart quarter brogue från Yearn.

Yearn Shoemaker har funnits i ett antal år i Kina under namnet Slimshoes. De är till skillnad från många andra kinesiska tillverkare baserade i Chengdu, där de har en verkstad med 10 anställda, som leds av Jie Zeng som har arbetat i skobranschen i 25 år. De har en ganska stor Slimshoes-butik i Chengdu och har ett gott rykte bland entusiaster av klassiska skor i Kina. Förra året introducerade de varumärket Yearn för den internationella marknaden, och först i Europa är brittiska Arterton London, som förutom skor säljer fina klädpåsar, paraplyer och lyxiga japanska galgar.

Skor från Yearn. Bild: Styleforum / Bernoulli

Skor från Yearn. Bild: Styleforum / Bernoulli

Yearn Shoemaker tillverkar skor som är handpinnade, handrandsydda med helt handsydda sulsömmar. De använder ovanläder från europeiska garverier som Annonay, Bonaudo, Weinheimer etc. Skorna är riktigt välgjorda ut för priset, med både imponerande specifikationer och imponerande utseende. Priset ligger på 4 000 kronor men så tillkommer svensk moms på det, så cirka 5 000 kr.

Snygg känga med sluten snörning. Alla bilder: Yearn Shoemaker

Snygg känga med sluten snörning. Bilder: Yearn Shoemaker

 

Skolyx

Plain cap toe i mörkbrunt från Skolyx egna linje.

Plain cap toe i mörkbrunt från Skolyx egna linje.

Göteborgsbaserade Skolyx, som ju är min arbetsgivare sedan några år, är en av Sveriges största nätbutiker för skor och skovård. I skoväg har de numera tre olika märken i utbudet. Sin egna linje instegsskor för 2 400 kronor, Goodyear-randsydda på Mallorca med hälkappor i salpa (leather board) och en slitstark citygummisula på samtliga modeller, allt från klassiska oxfords till casual derbys och loafers. Riktigt bra alternativ i budgetprisklassen, så även våra extremt prisvärda sneakers.

Chukka boot från Yanko.

Chukka boot från Yanko.

Yanko är väletablerad vid det här laget, pris på 3 000 kronor med ritsnedlagda lädersulor och fina modeller, plus populära durksydda Belgian loafers. Sedan TLB Mallorca med linjen Artista, som jag varit med och tagit fram, där vi verkligen gått in för att pusha vad man kan få i mellanprissegmentet för Goodyear-randsydda skor, med oerhört smala midjor, välvd midja som går in under klacken, hälkappor i riktigt läder med mera, bland det mesta bang for the buck du kan få på marknaden. Pris för Artista är 4 600 kronor. Vi har också helt handgjorda workwear boots från indonesiska Midas, absolut toppnivå inom det segmentet, ligger på 5 000 kr.

Oerhört smäckra sulor på TLB Mallorca Artista.

Oerhört smäckra sulor på TLB Mallorca Artista.

 

Paul Brunngård

Paul Brunngårds egna nya premiumlinje skovård.

Paul Brunngårds egna nya premiumlinje skovård.

Paul Brunngård är en av Europas största leverantörer av skovårdsprodukter och skotillbehör. Man har de senaste åren satsat hårt på att utveckla sin egen produktkatalog, bland annat under märket Springyard där toppserien är den miljövänliga Springyard Shoe Therapy, och en ny serie speciellt för vård av kvalitetssneakers, något som allt fler ser behovet av när man också lägger pengar på finare sådana, Shoe Shame heter serien. Nyast är dock en riktigt intressant serie premiumskovårdsprodukter, som man precis lanserat. Jag har själv provat dem och gillar dem skarpt, kommer att komma en recension framöver.

Produkter från Springyards miljövänliga linje.

Produkter från Springyards miljövänliga linje.

Utöver de rena vård- och skydd-produkterna finns det inom Paul Brunngårds utbud exempelvis borstar, sulor, ilägg, gummigaloscher och så vidare. Inte minst deras serie med högkvalitativa uppbyggda fotbäddar i vegetabiliskt garvat kalvskinn kan vara intressant att titta närmre på för super trunk-besökarna. Paul Brunngård är det företag som varit med från starten med super trunken, först som enda partner och sedan som huvudpartner de fyra senaste åren, och är en stor del i att vi haft möjlighet att genomföra de här eventen.

Nya serien sneakersskovård som Brunngård lanserat.

Sneakersskovårdserien Shoe Shame.

Nya PB Shoe Care-serien, som ni verkligen bör spana in på eventet.

Nya PB Shoe Care-serien, som ni verkligen bör spana in på eventet.

 

Granqvist

Slipsarna tillverkas i södra Italien.

Slipsarna tillverkas i södra Italien.

Slipsar, flugor, näsdukar, scarves och andra accessoarer samt skjortor är stommen i svenska Granqvist utbud, som varit med vid flera tillfällen tidigare och som många besökare uppskattat. De har verkligen alla sorters slipsar du kan tänka dig, och populärast är kanske deras grenadine-slipsar. De är handgjorda i södra Italien i en fabrik som också tillverkar för flera erkända märken runtom i Europa. Priserna börjar på 900 kronor. Utöver de redan nämnda produkterna har Granqvist också bälten, strumpor, skjortor och väskor med mera.

Lite av Granqvist bord senaste eventet.

Lite av Granqvist bord senaste eventet.

Slipsar och accessoarer är Granqvist specialitet.

Slipsar och accessoarer är Granqvist specialitet.

 

 

Blugiallo

Ledigt men välklätt från Blugiallo.

Ledigt men välklätt från Blugiallo.

Välrenommerade svenska måttsömnadsföretaget Blugiallo har ambitionen att föra samman traditionellt hantverk och kundupplevelse med dagens moderna, digitala verktyg. Konceptet fungerar så att man träffar Blugiallo för en första måttagning, och får då också en heltäckande stilkonsultation samtidigt som man tittar på potentiella plagg att beställa. Efter det har man alla sina mått sparade i deras digitala system, där man enkelt kan gå in och beställa nya plagg, beställa hem tygprover, få service, och så vidare. De jobbar med de främsta garverierna i världen och plaggen får fina omdömen av kunderna. Priserna börjar på cirka 7 000 kronor för en måttsydd halvkanvaskostym. Kontakta Blugiallo på event@blugiallo.com om du vill boka tid under super trunken, men det går också bra att bara ta det på plats, eller boka upp sig för senare möte i deras showroom.

Blugiallo har också en hel del mer casual kläder i sitt utbud.

Blugiallo har också en hel del mer casual kläder i sitt utbud.

Blugiallo har mycket gott renommé hos folk som använt dem, på super trunken har du chansen kolla in deras grejer närmre.

Blugiallo har mycket gott renommé hos folk som använt dem, på super trunken har du chansen kolla in deras grejer närmre.

 

 

Topp-3 VM i skotillverkning

Topptrion från VM i skotillverkning 2022.

Topptrion från VM i skotillverkning 2022.

I samband med Londonversionen av super trunken som hölls i mars genomfördes det tredje VM:et i skotillverkning, där 30 bespokeskomakare från hela världen gjorde en mörkbrun full brogue oxford, som betygsattes av en jury med välrenommerade bespokeskomakare och skoexperter. Vinnarskon gjordes av Wataru Shimamoto från Japan, tvåa blev landsmannen Ken Kataoka, och trea Kenjiro Kawashima som är baserad i Sydkorea. De tre topplacerade skorna samt vinnaren i VM i skopatinering, som målades av Toan Junie som jobbar för Corthay i Paris, är nu på en turné runt om i världen, för att visas upp för så många skointresserade som möjligt. I skrivande stund befinner de sig i Singapore hos butiken Mason & Smith. De kommer visas upp under super trunken för er besökare, och det är mycket givande att spana in det fantastiska hantverket närmre. De är också i Loakes butik på Humlegårdsgatan veckan innan.

Vinnare VM i skopatinering 2022

Toan Junies vinnarskor i VM i skopatinering, som målades under några timmar vid finalen i London i maj.

 

 

Shoegazing Market

Succén från senaste upplagorna är tillbaka. Här kan alltså vem som helst sälja av skor till super trunkens hundratals besökare. Du kan ta med dina begagnade kvalitetsskor, nya skor i fel storlek som man vill bli av med, och även butiker kan sälja av skor om de är nedsatta med minst 40% av ordinarie pris (maxtak också på 20 par per säljare). En fysisk version av Shoegazing-forumets köp och sälj-del kan man säga. Både där och på exempelvis Ebay, StyleForum med mera har det bevisats att det finns en marknad för second hand-klassiska skor av bra kvalitet. Bra också för miljön, och säljaren får in nya pengar som man kanske kan köpa ett nytt par av från utställarna på trunken.

För den som vill sälja skor så mailar man shoegazingblog@gmail.com, skriv Shoegazing Market i ämnesraden, så kommer man få lite mer information om det praktiska. Men för att sammanfatta så kommer man få ett säljarnummer som man ska märka varje sko med, på lappen ska också stå storlek och pris. Man lämnar sedan in skorna till eventet mellan klockan 10.00-11.30 den 24 september, och hämtar upp eventuella icke-sålda par helst efter klockan 17.30 på lördagen, eller under måndagen den 26 september. Vi kommer att ta 5% av försäljningskostnaden, främst för täcka transaktionsavgifter. Man kan betala med Swish eller kort. Eventuella kvarlämnade skor kommer att skänkas till välgörenhet.

Möjligheten att prova ut skorna är så klart utmärkt även när man köper begagnat, och att få möjligheten att fynda bland kraftigt nedsatta nya skor är så alltid trevligt. Så passa på att rensa i garderoben och få pengar att kanske göra nytt inköp från utställarna på plats.

 

 

SCENPROGRAM

SM i skoputsning

Förra årets vinnarsko.

Förra årets vinnarsko.

Äntligen är det dags att kora en svensk mästare i skoputsning igen, en tävling som hålls i samarbete med Paul Brunngård. De står för prispengarna på 3 000 SEK till vinnaren, som också får ett par skor från Loake. En oerhört populär tävling publikmässigt, det brukar vara proppat med folk i lokalen och god stämning under tävlingen. Den hålls klockan 14.00, och upplägget är precis detsamma som tidigare. Nästa vecka öppnar en kvalificering där man får skicka in en bild på ett par skor man putsat, där jag och forumets moderatorer tillsammans med Anders Sundström från Paul Brunngård (och tidigare svensk mästare) och Filip Hallerfelt från Loake kommer välja ut de tre bästa bidragen.

Alltid mycket folk i publiken.

Fullt med folk i publiken under finalen.

Personerna bakom dem får sedan göra upp om titeln live under eventet. Där är reglerna att man får ha en burk Paul Brunngård polish, en putstrasa, nylontrasa, gethårsborste och vatten, och sedan har 20 minuter på sig att putsa upp ett par Loake Aldwych i mahogany till ett så snyggt stadie som möjligt. Inte nödvändigtvis mest glans vinner, utan det är helheten som bedöms av samma jury som valde ut finalisterna. Vinnaren får förutom prispengarna också den Loake Aldwych som man putsat upp och dess syskon i förstapris. Inte sällan uppmärksammas vinnaren också i media, bland annat lokaltidningar, Sveriges Radio, TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon har lyft fram deltagare och svenska mästare i skoputsning.

SM-vinnaren 2019.

Svenske mästaren i skoputsning 2019, Johan Olsson. Värt nämna är också att planen är att han eller en kommande mästare ska få delta i nästa upplaga av Shoe Shining Champion of Champions i Tokyo. Gratisresa till Tokyo kan med andra ord också ligga i potten för vinnaren.

 

 

Workshop i spit shine-putsning

Skor putsade av Anders Sundström.

Skor putsade av Anders Sundström.

Klockan 16.00 kommer den förste svenske mästaren i skoputsning, som nämns ovan, Anders Sundström från Paul Brunngård, att hålla en workshop i hur man putsar upp en spit shine på sina skor. Något som kräver speciell teknik och där det ofta gör mycket att se hur någon annan arbetar för att få till det hela. Alla som är med och putsar på ett par egna skor under workshopen får en vaxpolish från Paul Brunngårds nya premiumserie och andra attiraljer för kunna göra en spit shine. Sedan kan man så klart sitta med och bara följa workshopen utan att putsa själv.

Skoputs-SM 2014

Från första SM-tävlingen 2014, med blivande segraren Anders Sundström längst till höger i bild.

 

 

MIDDAG

När trunk showen är slut vid klockan 18 blir det en paus på två timmar, där man antingen kan ta ett break eller gå till hotellbaren, innan vi bjuder in till middag på Bar Anglais & Restaurant, Scandic Anglais egna restaurang. Anmäl dig senast 20 september till shoegazingblog@gmail.com. Middagen är ett fint tillfälle att fortsätta prata skor, stil och annat med representanter från de olika tillverkarna och branschfolket, oss arrangörer, och så klart andra besökare.

Buffé.

Mat och trevligt sällskap.

 

Det känns fint att äntligen få till en ny Shoegazing Super Trunk Show, och hoppas på många besökare igen! Trunk showen finns som Facebook-event här, anmäl gärna där om ni planerar komma, och bjud gärna in vänner och dela informationen om eventet. Varmt välkomna!

Hoppas vi ses 29 september!

Hoppas vi ses 28 september!